Fostul antrenor al Barcelonei, Ronald Koeman, a fost prezentat ca noul selecționer al Olandei și a anunțat că va schimba sistemul de joc folosit de Louis van Gaal la Campionatul Mondial din Qatar.

Ronald KoemanFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koeman își impune sistemul de joc la naționala Olandei

Pe 28 noiembrie 2021, după o înfrângere cu 1-0 în fața celor de la Rayo Vallecano, epoca Koeman la Barcelona lua sfârșit. După un an și două luni, olandezul a fost prezentat ca noul tehnician al „Portocalei mecanice”, unde revine după un prim mandat între 2018 și 2020, scrie AS.com.

Săgeți către fostul selecționer Louis van Gaal

La prezentarea în funcția de selecționer, Koeman a vorbit despre stilul de joc pe care îl va adopta, amintind de jocul Olandei la CM 2022 din Qatar.

„Au fost momente la Cupa Mondială când m-am gândit: ar trebui să jucăm diferit. Dar acelea au fost alegerile antrenorului. Eu vreau să fac lucrurile altfel. Vom reveni la sistemul folosit anterior, 4-3-3”, a declarat Koeman.

Louis van Gaal este un adept tradițional al sistemului 5-3-2.

Ronald Koeman va debuta pe banca Olandei pe 24 martie, la începutul preliminariilor Euro 2024, în deplasarea din Franța.

În precedentul mandat pe banca naționalei, a obținut 11 victorii, 5 remize și 4 înfrângeri în 20 de partide, pierzând finala Ligii Națiunilor împotriva Portugaliei.