Duminică, Chelsea a oficializat transferul ucraineanului Mykhaylo Mudryk de la Șahtior Donețk, iar suma plătită de londonezi cu tot cu bonusuri se ridică la 100 de milioane de euro.

Mykhaylo Mudryk, prezentat oficial la ChelseaFoto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images

Rinat Ahmetov a donat 25 de milioane de euro către armata Ucrainei - Suma provine din vânzarea lui Mykhaylo Mudryk la Chelsea

În vârstă de doar 22 de ani, Mykhaylo Mudryk a fost prezentat pe Stamford Bridge la duelul dintre Chelsea și Crystal Palace (1-0), iar extrema ucrainenilor a purtat steagul țării sale în semn de suport pentru cei care au fost și sunt afectați de război.

Mykhaylo Mudryk a intrat și în istoria clubului Chelsea, devenind al 5-lea cel mai scump transfer din istoria clubului. 70 de milioane de euro a fost suma de transfer, iar alte 30 de milioane de euro vor ajunge în conturile celor de la Șahtior Donețk sub formă de diferite bonusuri de performanță.

Potrivit Daily Mail, Rinat Ahmetov, patronul celor de la Șahtior Donețk, a precizat că o bună parte din banii încasați de pe urma acestui transfer vor ajunge la soldații ucraineni și familiile lor.

„Am luat decizia de a lansa proiectul - Inima lui Azovstal -, destinat să ajute apărătorii din Mariupol și familiile soldaților căzuți.

O să aloc 25 de milioane de euro din suma de transfer a lui Mudryk să ajut soldații, apărătorii țării și familiile acestora.

Banii vor fi folosiți pentru a acoperi diferite nevoi ale acestora, de la medicamente, până la tratamentul psihologic.

Pentru a asigura transparența lucrurilor, o echipă profesionistă se va ocupa de acest proiect, care va menține o permanentă legătură cu cei care luptă în Azovstal, cu familiile acestora.” - a declarat patronul echipei Șahtior Donețk.