Clubul francez a reacționat după declarațiile făcute de primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a anunțat că stadionul Parc des Princes nu este de vânzare, așa cum doresc șeicii de la PSG.

Fanii celor de la PSGFoto: Geoffroy VAN DER HASSELT / AFP / Profimedia

Contre între conducerea PSG și primarul Parisului

În ultimele săptămâni, polemica dintre conducerea PSG și autorități a luat amploare. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a oferit declarații pentru Le Parisien.

„Este foarte clar, Parc des Princes nu este de vânzare. Aceasta este o poziție fermă și definitivă. Este o moștenire excepțională a parizienilor”, a anunțat Hidalgo.

În replică, Paris Saint Germain a reacționat prin vocea unui purtător de cuvânt al clubului.

„Toată lumea are de pierdut pentru poziția Primăriei. PSG este nevoită acum să găsească variante alternative pentru a reloca clubul, privând Parisul de o investiție majoră. Acesta nu este rezultatul pe care echipa și suporterii săi l-a sperat”.

În luna decembrie, proprietarul Nasser Al-Khelaifi amenințase deja cu mutarea dacă nu li se va permite să cumpere stadionul. Există două opțiuni, fie cumpărarea Stade de France, care pare imposibilă, fie construirea unei noi arene.

PSG pregătește deja o investiție majoră în noul centru de pregătire din Poissy și a încheiat sezonul precedent cu pierderi de aproape 370 milioane de euro.

„Paris Saint Germain a investit deja peste 85 de milioane de euro pentru întreținerea Parc des Princes și s-a angajat să investească alte 500 de milioane. Planul este să oferim fanilor și tuturor parizienilor un stadion la înalte standarde.

Dar este evident că o investiție atât de mare va fi făcută doar dacă devenim proprietari. Prin închiderea definitivă a discuțiilor, primarul obligă PSG să își părăsească sediul și impune o povară fiscală de milioane de euro contribuabililor săi”, a anunțat clubul.