Fotbalistul Benjamin Mendy de la Manchester City a fost găsit nevinovat de șase capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală, anunță BBC News.

Benjamin MendyFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Jurații nu au putut ajunge la un verdict în ceea ce privește o acuzație de viol și una de tentativă de viol, după un proces de aproape șase luni la Chester Crown Court, adaugă sursa citată.

Procurorul de caz a precizat că va solicita o rejudecare a ultimelor două capete de acuzare, notează AFP. Apărătorul internațional francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de clubul său Manchester City, a fost judecat de la începutul lunii august la Chester Crown Court. El a fost acuzat de șapte violuri, o tentativă de viol și o agresiune sexuală și risca închisoare pe viață.

  • UPDATE 15:28 Mendy va fi rejudecat începând de pe 26 iunie pentru acuzațiile de viol și tentativă de viol pentru care un juriu nu a reușit să ajungă la o decizie. Judecătorul Steven Everett de la Chester Crown Court i-a spus vineri avocatului apărătorului lui Manchester City că o audiere preliminară va avea loc pe 27 ianuarie, înainte de un proces de două-trei săptămâni care va începe pe 26 iunie.

Reacția clubului Manchester City

Reacția clubului său: „Manchester City FC ia act de verdictul de astăzi de la Chester Crown Court, unde un juriu l-a găsit pe Benjamin Mendy nevinovat de șapte acuzații.

Juriul a rămas în impas în cazul a două acuzații, iar procesul s-a încheiat având în vedere că există chestiuni nesoluționate legate de acest caz, clubul nu este în măsură să facă alte comentarii în acest moment.”

>> Procesul fotbalistului Benjamin Mendy: Procurorul îl numeşte pe francez „violator în serie”

Câştigător al Cupei Mondiale 2018 cu echipa Franţei, Benjamin Mendy a petrecut mai bine de patru luni, din august 2021 până în ianuarie 2022, în arest preventiv. Eliberat la începutul lunii ianuarie, el a fost plasat sub supraveghere judiciară.

Internaţionalul francez joacă la Manchester City din 2017, când a venit de la Monaco, pentru suma de transfer de 52 de milioane de lire sterline.