Blaise Matuidi și-a anunțat vineri retragerea din activitate la vârsta de 35 ani. Jucătorul a făcut anunțul pe contul său de Twitter.

Blaise Matuidi, campion mondial cu Franța - 2018Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Blaise Matuidi pune punct unei cariere impresionante

Născut la Toulouse, Blaise Matuidi a evoluat pe postul de mijlocaș central (sau defensiv) și a început cariera de fotbalist profesionist la ES Troyes.

În 2007, Matuidi a făcut pasul către una dintre cele mai importante grupări din fotbalul francez, Saint-Etienne, iar după 4 sezoane, acesta a ajuns pe Parc des Princes la Paris Saint Germain.

Aici a câștigat cele mai multe trofee la nivel de club, 16 la număr (4 campionate, 3 cupe, 4 cupe ale ligii și 5 supercupe).

După 6 ani, mijlocașul francez a ajuns în Serie A, la Juventus Torino și a cucerit și aici nu mai puțin de 5 trofee (3 campionate, o cupă și o supercupă). În perioada cât a jucat pentru Juventus, Matuidi a trăit și cel mai important moment al carierei, câștigarea titlului mondial cu naționala Franței în 2018.

În ultima parte a carierei, francezul a evoluat la Inter Miami.

„Fotbal, te-am iubit atât de mult. Fotbal, mi-ai dat atât de mult, dar a sosit momentul să spun stop. Mi-am îndeplinit visele de copil, visele mele ca bărbat. Cu inima îndoită, dar cu mândrie, întorc această pagină astăzi! MULȚUMESC!” - a scris Blaise Matuidi.