Doha ne-a întâmpinat cu temperaturi de-a dreptul sufocante, dar și cu imaginea unui oraș care nu e interesat câți bani cheltuiește și investește, scopul fiind unul singur: organizarea turneului final să fie impecabilă, scriu jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

Stadium 974Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Vizionarea documentarului despre corupția de la FIFA, de pe Netflix, are o concluzie clară: Qatar și-a cumpărat voturile membrilor Comitetului Executiv, care au decis țara organizatoare a turneului din acest an. „Se numește încercarea de disculpare prin sport, adică încercarea regimurilor care nu respectă drepturile omului de a cumpăra sportul. Exact ca Jocurile Olimpice ale lui Hitler, de la Berlin 1936, dar și Mondialul din Argentina, din 1978”.

Sunt întrebări la care vom găsi răspuns pe parcursul acestui Mondial. Totuși, prima impresie e la superlativ. De când cobori treptele avionului pe aeroportul din Doha, simți că țara e conectată doar la această competiție. Voluntari peste tot, care te îndrumă și acolo unde nu ai nevoie de ajutor. O amabilitate ieșită din comun. Când realizează că ești și străin, venit exclusiv pentru Mondial, te tratează ca și cum ai fi înalt oficial al FIFA.

Dar primul șoc cu adevărat mare îl ai când se deschid ușile aeroportului și ieși afară. Un val uriaș de căldură aproape că îți taie respirația. E ora 23:00 și sunt 25 de grade. Mai rău de atât, aerul e irespirabil. Cum e oare ziua dacă aproape de miezul nopții e așa?

Citește mai departe pe GSP.ro