​Eintracht Bamberg, echipă care evoluează în Oberliga Bayern Nord (al cincilea eșalon al fotbalului german), nu va mai putea juca pe teren propriu în acest an. Vinovatul? Nimeni altul decât Harry Potter.

Meci de QuidditchFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Eintracht Bamberg și-a amânat meciurile din cauza Quidditch-ului

Pe stadionul Fuchs Park din Bamberg a avut loc Campionatul German de Quidditch (Quadball), cel mai popular sport din universul Harry Potter, iar gazonul a fost distrus la ultimul meci al echipei Dragonriders Bamberg.

„Va fi nevoie de multă muncă pentru ca terenul să fie din nou accesibil. Meciurile de acasă vor fi amânate pentru anul viitor, vom juca doar meciurile rămase în deplasare” - Jan Gernlein, antrenorul echipei Eintracht Bamberg, citat de BILD.

Sportul fictiv a fost adaptat și în lumea reală și este foarte popular în SUA, Marea Britanie și Germania. Spre deosebire de măturile clasice folosite de vrăjitori în cărțile scrise de J.K. Rowling, jucătorii celor două echipe „călăresc” un tub de plastic.

Scopul jocului este de a face mingea (Quaffle) să treacă prin inelele suspendate la aproximativ 2 metri înălțime, iar meciul se încheie de cele mai multe ori în momentul în care căutătorul uneia dintre echipe recuperează „hoțoaica de aur” (The Golden Snitch).