Echipa naţională de fotbal a României nu s-a mai calificat la Cupa Mondială de la ediţia din 1998, iar Gică Popescu se teme că tricolorii nu vor reuși prea curând să mai ajungă la turneul final.

Gica PopescuFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Gică Popescu se teme că România nu va merge nici la CM 2026

Popescu a afirmat că în cazul acestei generații totul depinde de „examenul” calificării la Campionatul European.

„Asta este cea mai grea întrebare. E greu de spus când vom mai ajunge la o Cupă Mondială. Îmi e teamă că vom mai aştepta. Aşa cum merg lucrurile acum, îmi este teamă că vom sări şi peste următoarea ediţie.

Avem un examen acum, cu calificările pentru Europene, dacă nu putem să ne calificăm în grupa aceasta, pe care nici noi nu am fi putut să o alegem mai bine, atunci vom avea mult de tot de aşteptat” - Gheorghe Popescu pentru Agerpres.

Brazilia, favorita lui Gică Popescu la CM 2022 Qatar

În ceea ce priveşte ediţia din acest an a Cupei Mondiale, actualul preşedinte al clubului Farul Constanţa merge pe mâna Braziliei, despre care afirmă că are cel mai valoros lot.

„Sunt multe echipe care pot fi considerate candidate pentru câştigarea Cupei Mondiale din acest an. Întotdeauna au fost Brazilia, Germania, Franţa, Argentina. Eu merg pe Brazilia. Şi merg pe Brazilia fără să am vreo favorită, nu pentru că vreau eu să câştige Brazilia. Dar cred că este echipa cu lotul cel mai bun.

E greu de spus înainte de Mondial ce echipă ar putea fi surpriza turneului. Întotdeauna, în timpul unui Campionat Mondial au apărut surprize, dar e greu de spus care ar putea fi anul acesta” - Gheorghe Popescu.

Ultima Cupa Mondială pentru Cristiano Ronaldo și Lionel Messi

Referitor la faptul că marii fotbalişti Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi vor disputa ultima lor Cupa Mondială, Popescu a afirmat că este normal având în vedere vârsta celor doi.

„E normal ca şi Messi şi Ronaldo să ajungă la un ultim Mondial. Cât să joace şi ei, pentru că sunt la o vârstă foarte înaintată? Cristiano Ronaldo se apropie de 40 de ani, deci este deja pensionar, iar Messi nu mai poate să fie la nivelul la care a fost în anii anteriori. Şi atunci este normal să ia o astfel de decizie” - Gheorghe Popescu.

Gheorghe Popescu, 55 de ani, a participat cu echipa naţională de fotbal a României la trei turnee finale ale Cupei Mondiale, 1990, 1994 şi 1998, şi la două ediţii ale Campionatului European, în 1996 şi 2000.

El a fost căpitan al echipei FC Barcelona, cu care a câştigat Cupa Cupelor, iar cu Galatasaray a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Cea de-a 22-a ediţie a Cupei Mondiale de fotbal se va disputa între 20 noiembrie şi 18 decembrie, în Qatar.