De-a lungul timpului, foarte mulți sportivi de performanță au suferit diverse probleme de ordin medical, iar cancerul este cel care a fost predominant în multe cazuri.

Manuel NeuerFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Ultimul exemplu despre care știm este Sebastien Haller, fotbalistul celor de la Borussia Dortmund care fusese diagnosticat cu cancer la testicule. În prezent, Haller se antrenează separat, alături de jucătorii fostei sale echipe, Ajax Amsterdam.

Totuși, sunt unii sportivi care au luptat cu boala și care au ținut să ascundă această problemă de gura lumii. Unul dintre ei este și Manuel Neuer, campion mondial cu Germania și actual portar al celor de la Bayern Munchen.

Manuel Neuer, operat de 3 ori din cauza unui cancer la piele

Portarul celor de la Bayern Munchen în vârstă de 36 ani, Manuel Neuer, a dezvăluit presei faptul că a suferit 3 intervenții chirurgicale din pricina unui cancer de piele, care i-a dat mari bătăi de cap sportivului neamț.

Alături de tripla-câștigătoare de Grand Slam, Angelique Kerber, Manuel Neuer a înființat o companie care produce loțiuni de protecție solară și alte produse de îngrijire și protecție a pielii.

„Angelique are o hiperpigmentare din cauza soarelui, iar în cazul meu a fost cancer de piele la faţă, pentru care am fost operat de trei ori.

De aceea, ne-am asigurat că nu mai facem compromisuri în ceea ce priveşte protecţia solară: pentru că eu mă antrenez tot timpul afară şi ador să petrec timpul liber în natură.” - a menționat Manuel Neuer, campion mondial cu naționala Germaniei în 2014.