Începând de luna viitoare, vom avea parte de o premieră în sportul românesc. Stadionul Rapidului din Giulești își va schimba numele, grație unei licitații publice făcute în luna septembrie și câștigată de către cei de la Superbet.

Stadionul Rapid - GiulestiFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Superbet Arena - Giulești, noul nume al stadionului celor de la Rapid București

Conform gsp.ro, luna noiembrie va fi una care va rescrie istoria sportului românesc, odată cu semnarea unui contract între Superbet și Clubul Sportiv Rapid.

Stadionul Giulești va fi prima arenă din România care va purta numele unui sponsor privat, după modelul altor mari stadioane din lume. Astfel, arena formației de lângă Podul Grant, care se numește acum Rapid-Giulești, va fi Superbet Arena - Giulești.

Rapidul va primi 3 milioane de euro pentru acest rebranding total

Pentru următorii 5 ani, casa de pariuri Superbet va achita anual suma de 600 mii euro către Clubul Sportiv Rapid, iar locația va fi schimbată atât la interior, cât și la exterior.

Acești bani vin foarte bine pentru clubul giuleștean, care cheltuie anual aproximativ 800 mii euro pentru întreținerea arenei.

„Cu acest parteneriat, dar și cu celelalte sume pe care le încasează din diverse închirieri, Clubul Sportiv Rapid ar ajunge să își acopere cheltuielile de întreținere cu arena. Ar fi primul care ar reuși asta, în condițiile în care celelalte au probleme mari cu acoperirea acestor costuri.” - spun sursele gsp.ro.