​Încă din vara anului 2022, Barcelona a început să caute soluții pentru o eventuală plecare a lui Sergio Busquets de la echipă și se pare că în sfârșit catalanii și-au setat prioritatea numărul 1 pe acest post.

Sergio Busquets si Gerard PiqueFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ruben Neves, jucătorul ce îl poate înlocui pe Sergio Busquets la Barcelona

În vârstă de 34 ani, Sergio Busquets a primit numeroase oferte din Major League Soccer, iar prezența sa din sezonul viitorul pe Spotify Camp Nou este pusă sub semnul întrebării.

Din acest motiv, Joan Laporta (președintele clubului) a căutat încă din această vară soluții pentru a-l substitui pe închizătorul spaniol, care a asigurat un echilibru perfect între defensivă și atac în ultimul deceniu la Barcelona.

Ruben Neves este unul dintre jucătorii aflați pe lista de transferuri a Barcelonei, iar portughezul a refuzat oferte de la Liverpool și Manchester United în această vară, așteptând un semnal din partea vicecampioanei Spaniei.

În vârstă de 25 ani, fotbalistul celor de la Wolves este cotat la 40 milioane de euro conform Transfermarkt și este crescut și format la academia celor de la FC Porto, o echipă care a vândut jucători de ordinul sutelor de milioane de euro în ultimii 10 ani.

11 apariții și 2 goluri are Neves în acest sezon pentru Wolverhampton, iar la naționala Portugaliei a strâns 32 selecții până în prezent, fiind o certitudine pentru Campionatul Mondial din Qatar.

Ruben Neves așteaptă semnalul din Catalonia

„Dacă întrebi la general, toți fotbaliștii vor să joace la Barcelona! Este unul dintre cele mai mari cluburi din lume.

Este un privilegiu pentru mine să fiu dorit de această echipă. Cine n-ar vrea să joace pentru ei? E normal." - a declarat Ruben Neves pentru Caught Offside.

Barcelona consideră că Neves este perfect pentru poziția de număr 6, iar relația foarte bună pe care catalanii o au cu impresarul acestuia, Jorge Mendes, face ca mutarea să fie una cât se poate de realizabilă.