​Christoph Daum a fost selecționer al României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017. Tehnicianul german nu a mai pregătit vreo echipă după despărțirea de tricolori, iar vineri a anunțat pe contul personal de Instagram că a fost diagnosticat cu cancer.

Christoph DaumFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

​Christoph Daum, fost selecționer al României, diagnosticat cu cancer

Daum nu a mai antrenat după ce s-a despărțit de prima reprezentativă a României, iar în cursul zilei de vineri a ieșit în spațiul public cu o informație privind starea de sănătate.

În vârstă de 68 de ani, Daum a spus că a fost diagnosticat cu cancer.

„Salutare, dragi prieteni ai fotbalului. Vreau să mă adresez vouă cu un mesaj personal: din păcate, a trebuit să mă retrag din viața publică în ultimele luni, după ce am fost diagnosticat cu cancer, în urma unor examene de rutină.

De atunci, profesorul dr. Jurgen Wolf și echipa sa s-au ocupat de mine și sunt mândru să anunț că tratamentul funcționează bine pentru mine.

Sunt un luptător și voi aborda această provocare cu optimism și cu toată puterea mea. Vă rog să respectați faptul că am nevoie de intimitate acum, pentru a mă recupera cât mai repede posibil.”, a spus, printre altele, Daum.

De-a lungul carierei, germanul le-a mai pregătit pe FC Koln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayern Leverkusen, Austria Vienna, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge și Bursaspor.