Grupul Open Stadiums a solicitat FIFA să excludă naționala Iranului de la Cupa Mondială din Qatar, din cauza felului în care sunt tratate femeile iraniene, informează Reuters.

CM 2022 QatarFoto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Organizaţia a precizat, într-o scrisoare adresată preşedintelui FIFA Gianni Infantino, că autorităţile iraniene refuză în continuare accesul femeilor la meciuri, scrie News.ro.

„Federaţia iraniană nu este doar un complice al crimelor regimului. Este o ameninţare directă pentru siguranţa femeilor suporteri din Iran şi de oriunde echipa noastră naţională joacă în lume. Fotbalul ar trebui să fie un loc sigur pentru noi toţi.

De aceea, ca iubitori iranieni ai fotbalului, cu durere în suflet trebuie să ne exprimăm profunda îngrijorare cu privire la participarea Iranului la Cupa Mondială.

De ce să le ofere FIFA statului iranian şi reprezentanţilor săi o scenă globală când nu doar că refuză să respecte drepturile de bază ale omului, ci şi torturează şi ucide oamenii? Unde sunt principiile FIFA? Drept urmare, cerem FIFA, în baza articolelor 3 şi 4 din statutele sale, să excludă imediat Iranul de la CM din Qatar”, a precizat Open Stadiums.

Articolele menţionate fac referire la drepturile omului şi la discriminare.