Fostul internaţional francez Thierry Henry, în prezent antrenor secund la naţionala Belgiei, a declarat miercuri că sistemul VAR „omoară fotbalul”.

Thierry HenryFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sistemul VAR nu este suficient de rapid

Întrebat în cadrul „Leaders Week” care reuneşte la Londra peste 3.000 dintre cei mai înalţi lideri ai industriei sportive globale, Thierry Henry a indicat că nu se opune tehnologiei în general, dar că este dezamăgit de pierderea timpului în timpul vizionărilor, în comparaţie cu alte sporturi.

Henry, care a înscris 51 de goluri în 123 de meciuri disputate pentru naționala Franței, consideră că folosirea VAR în timpul meciurilor de fotbal consumă prea mult timp, nu face decât să sporească toate controversele în loc să le reducă şi „omoară bucuria jocului”.

„În fotbal suntem mereu în urmă, avem atât de multe de învăţat. Ceea ce pot vedea în fotbalul american, rugby, cricket, tenis, este că deciziile sunt instantanee” - Thierry Henry, citat de News.ro.

La 45 de ani, consultantul Prime Video s-a declarat „enervat de VAR” pentru că „nu este suficient de rapid. De fapt este întotdeauna decizia cuiva într-o cameră, un camion, sau altundeva, pentru că nu VAR-ul decide. VAR-ul nu face decât să reamintească situaţia”.

Fostul atacant de la Arsenal a adăugat: „După ce marchezi nici nu ştii dacă ar trebui să sari de bucurie. Sar? Mă bucur? Nu mă bucur? Omoară bucuria jocului”.