Xavi a schimbat mult în bine Barcelona de la venirea pe banca tehnică, iar fostul mijlocaș al catalanilor vrea să meargă mai departe cu intinerirea lotului.

Gerard PiqueFoto: Josep LAGO / AFP / Profimedia

Pique, Busquets, Alba și Depay, tot mai aproape de despărțirea de Barcelona

Conform presei iberice, nume cu greutate din lotul vicecampioanei Spaniei sunt pe lista de plecări, Xavi dorind să facă cu această ocazie și unele reduceri salariale.

Gerard Pique (35 de ani), Sergio Busquets (34 de ani), Jordi Alba (33 de ani) și Memphis Depay (28 de ani) sunt pe picior de plecare de la Barca, ei putând fi cedați chiar în pauza de mercato din iarnă, informează Fichajes.net.

Ajunși la o vârstă înaintată din punct de vedere sportiv și fiind mai mult rezerve, Pique, Busquets și Alba sunt mai aproape de plecarea de la Barcelona decât de un loc de titular.

Dacă luăm cazul lui Pique, acesta a jucat în acest sezon în două partide: una în LaLiga (a fost titular) și o alta-n Champions League (a bifat 44 de minute).

FC Barcelona și transferurile pe care le-a făcut în vara lui 2022

Catalanii au adus nu mai puțin de opt fotbaliști în perioada de transferuri din vara acestui an.

Au venit Robert Lewandowski (€45 + bonusuri de alte 5), Raphinha (€58 + eventuale bonusuri de alte 10 milioane), Jules Kounde (€50 + eventuale bonusuri de 10 milioane), Pablo Torre (€5 + opțiune de cumpărare de 20 de milioane), Andreas Christensen (liber de contract), Franck Kessie (liber), Hector Bellerin (liber) și Marcos Alonso (liber).

Printre fotbaliștii care au părăsit deja Barcelona în această vară se găsesc Philippe Coutinho, Pierre-Emerick Aubameyang, Oscar Mingueza, Clement Lenglet sau Samuel Umititi.