Robert Lewandowski a fost prezentat vineri oficial de FC Barcelona, pe stadionul Camp Nou, în fața a peste 50.000 de fani catalani.

Robert LewandowskiFoto: Xavi Bonilla / Shutterstock Editorial / Profimedia

Atacantul polonez a fost transferat pentru o perioadă de cinci ani, pe 19 iulie, de la Bayern Munchen, pentru suma de 50 de milioane de euro.

„Sunt foarte mândru că sunt aici (...) Este o provocare uriaşă pentru mine, nu doar ca atacant, dar de asemenea pentru a insufla şi coechipierilor dorinţa de a da tot ce au mai bun pe teren. Ştiu că nu a fost uşor pentru club în ultima vreme (...) dar ştiu că această echipă poate mult mai mult, are un potenţial enorm” - Robert Lewandowski.

Polonezul a impresionat la prezentarea oficială, iar fanii i-au găsit deja o poreclă „Lewandinho”.

Joan Laporta, preşedintele FC Barcelona, a afirmat că fotbalistul a ales să joace pentru catalani, chiar dacă a primit oferte mai bune de la alte echipe.

„Este o zi istorică. Aducerea lui Robert nu a fost deloc uşoară. El şi-a dorit să joace la Barcelona, chiar dacă a avut oferte superioare celei făcute de noi!” - Joan Laporta.

Lewandowski va purta tricoul cu numărul 9, care i-a aparținut sezonul trecut olandezului Memphis Depay.

Acesta va împlini 34 de ani în august, dar rămâne unul dintre cei mai importanți marcatori din Europa. Contractul acestuia cu Bayern expira în iunie 2023, dar atacantul a fost deranjat de faptul că gruparea bavareză i-a căutat înlocuitor încă din iarna precedentă.

Polonezul a sosit la Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în sezonul 2014-2015. A marcat în total 344 de goluri și a oferit 72 de pase decisive în cele 374 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul formației din Bundesliga. În ultimul sezon, atacantul a punctat de 50 de ori în 46 de partide pentru campioana Germaniei.

FC Barcelona va debuta în noua ediţie din La Liga pe data de 13 august, pe teren propriu, împotriva celor de la Rayo Vallecano.