Jucătorii din Premier League au decis, prin căpitanii lor, că nu vor mai îngenunchia înainte de începerea fiecărei partide în semn de solidaritate pentru campania Black Lives Matter.

Premier LeagueFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Decizia a fost luată în urma unei reuniuni a căpitanilor echipelor din Premier League, dar gestul nu va dispărea în totalitate de pe stadioane şi va fi utilizat în anumite momente pe parcusul viitorului sezon.

Jucătorii au adoptat gestul îngenuncherii în iunie 2020, ca semn de solidaritate pentru campania Black Lives Matter.

Căpitanii din Premier League au stabilit ca acest gest să fie efectuat în meciurile din prima etapă, din acest weekend, dedicată sloganului „Fără loc pentru rasism”, la meciuri din luna octombrie şi martie, de Boxing Day, ultima etapă şi la finalele Cupei Angliei şi Cupei Ligii engleze.

Circa 238.000 de lire sterline vor fi, de asemenea, donate tinerilor desemnaţi de cluburi în numele căpitanilor, în urma fondurilor strânse din campania „No Room For Racism” (Nu e loc pentru rasism), datorită insignelor ataşate pe mânecile tricourilor vândute sezonul trecut.

Premier League a contribuit cu aceeaşi sumă strânsă din vânzări.

EFL, care patronează ligile a doua, a treia şi a patra, a lăsat la latitudinea jucătorilor dacă vor să mai facă acest gest pe teren sau nu, scrie Agerpres.