​Dinamo Bucureşti a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Ovidiu Burcă va antrena echipa în acest sezon de Liga 2.

Foto:

Ovidiu Burcă, noul antrenor al echipei Dinamo București

În vârstă de 42 de ani, Burcă a promovat-o în această vară pe CSM Slatina în Liga 2. Fostul fundaș a mai pregătit Rapid U19, dar și echipa secundă a giuleștenilor.

„Și pentru mine este o onoare imensă și o mândrie să fiu antrenorul lui Dinamo, chiar dacă echipa nu e în cel mai bun moment. Cu atât mai mult, e o mândrie că s-a apelat la mine în acest moment dificil.

Ce pot eu să le promit celor care au avut încredere în mine că vom face tot ce este posibil să readucem clubul unde îi este locul. Nu e ușor, dar sunt convins că atunci când muncești foarte eficient și pui foarte mult suflet, lucuruile nu au cum să meargă decât în direcția bună. Înțeleg responsabilitatea de pe umerii mei, dar mă simt pregătit și sunt ferm convins că vom duce Dinamo acolo unde îi este locul.

Numirea mea a depins oarecum de investirea lui Vlad ca administrator special, pe de o parte. Pe de altă parte, pentru că a trebuit să înțeleg foarte bine momentul în care se află Dinamo și cred că de asta a durat așa de mult.

Pe majoritatea dintre jucători îi știu, dar aș vrea să nu mă hazardez, chiar dacă timpul ne presează foarte tare. Vreau să fac o evaluare cât mai corectă a jucătorilor și vreau să fim inspirați să selecționăm jucătorii care pot să dea cel mai bun randament în tricoul lui Dinamo, pentru că tricoul lui Dinamo este un tricou greu. Avem nevoie să identificăm jucători motivați care să joace la Dinamo și care au capacitatea și talentul să o poată face” - Ovidiu Burcă, la conferința de presă.

Burcă va fi ajutat de Sorin Colceag (antrenor secund) și de Ion Marin (consilier). Ionel Dănciulescu este dorit în funcția de director sportiv, „câinii” căutând și un preparator fizic.

Ovidiu Burcă a mai ocupat funcția de director sportiv la Oțelul Galați și a fost președinte al clubului Rapid București.

Dinamo caută investitori

Vlad Iacob, noul administrator special, a afirmat că situația clubului nu este una „dramatică” și că așteaptă învestitori în Ștefan cel Mare.

„Pentru mine e o onoare și sunt conștient de responsabilitatea uriașă care cade pe umerii mei. Dinamo e un club imens, cu o tradiție bogată, demnă, e un club care își are locul în vârful fotbalului românesc. Vom face tot ce ține de noi ca acest club să ajungă acolo cât mai repede.

E un moment dificil atât pe plan sportiv, cât și din prisma reorganizării judiciare, însă situația nu este una dramatică. Așteptăm alături de noi investitori, parteneri comerciali și, mai ales, fani, cărora le mulțumesc pentru susținerea continuă, pentru donațiile lor, pentru prezența lor la meciuri.

Oricine va dori să vină alături de Dinamo va găsi o echipă cu un management modern, un partener deschis și transparent, cu un plan prin care clubul să ajungă din nou unde ne e locul.

Partenerii comerciali vor găsi un departament de marketing organizat, alături de care să poată avea un parteneriat în adevăratul sens al cuvântului, vor beneficia de expunere probabil mai mare decât majoritatea cluburilor din Liga 1. Le mulțumesc celor din DDB, îi aștept lângă noi” - Vlad Iacob, la conferința de presă.

Dinamo București va debuta în Liga 2, ediția 2022-2023, în deplasare, împotriva echipei Progresul Spartac, după tragerea la sorți efectuată miercuri la sediul Federației Române de Fotbal (FRF).