FC Barcelona a oficializat luni seara transferul lui Robert Lewandowski de la Bayern Munchen pentru 45 de milioane de euro.

Robert LewandowskiFoto: Laurent Lairys/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Robert Lewandowski, oficial jucătorul Barcelonei pentru 45 de milioane de euro

„FC Barcelona şi Bayern Munchen au ajuns la un acord privind transferul atacantului polonez Robert Lewandowski pentru o valoare totală de 45 de milioane de euro, plus 5 milioane de euro bonusuri.

Jucătorul polonez a semnat un contract pe patru sezoane, iar clauza sa de cedare se ridică la 500 de milioane de euro", a scris Barca pe site-ul oficial.

Lewandowski (33 ani) s-a alăturat noilor săi coechipieri la Miami, unde FC Barcelona începe în această săptămână un turneu american având în program patru meciuri, marţi cu Inter Miami (6-0 pentru catalani), cu Real Madrid duminică la Las Vegas, cu Juventus Torino pe 27 iulie la Dallas şi cu New York Red Bulls pe 31 iulie la New York.

Acesta este al patrulea transfer pentru FC Barcelona, după Franck Kessie (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), veniţi liberi de contract, şi Raphinha (Leeds), recrutat pentru 70 de milioane de euro.

Lewandowski a sosit la Bayern Munchen de la Borussia Dortmund în sezonul 2014-2015. A marcat în total 344 de goluri și a oferit 72 de pase decisive în cele 374 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul formației din Bundesliga.

În ultimul sezon, atacantul a punctat de 50 de ori în 46 de partide pentru campioana Germaniei.