​Ministerul rus al Sportului intenționează să creeze un campionat pentru echipele din Crimeea și din „republicile prietenoase”: Doneţk, Lugansk, Herson, Zaporojie, Abhazia și Osetia de Sud. Primul sezon ar urma să aibă loc în 2023, informează sports.ru.

Steagul Republicii Populare DonetkFoto: D. Tolmachov, Dreamstime.com

Odes Baisultanov, ministrul adjunct al Sportului, a declarat că această decizie a fost luată în cadrul unei reuniuni în Republica Populară Doneţk.

„Ținând cont de experiența pozitivă a Uniunii de Fotbal din Crimeea și a regiunii în sine în organizarea meciurilor Ligii Naționale de Fotbal Studențesc, se intenționează crearea unei organizații pe baza acestei structuri care va asigura desfășurarea unui campionat unificat.

Prin analogie cu competițiile existente, există planuri de a crea un campionat cu un sistem de turnee nu numai în Crimeea, ci și în republicile prietene. Este o structură separată care urmează să fie creată la inițiativa Ministerului Sportului din Federația Rusă. Nu va avea legătură cu structurile Federației Ruse de Fotbal, care, de fapt, este membră a FIFA și UEFA.

În plus, spre deosebire de prima ligă rusă de fotbal, vor fi implicate două grupe de vârstă mai mari din academiile de fotbal, astfel încât acești copii, care ar putea ajunge în primul eșalon în viitor, să aibă, de asemenea, posibilitatea de a concura. Primă liga este principalul obiectiv.

Campionatul este programat pentru perioada martie - noiembrie 2023. Același interval este relevant și pentru tineri. Dar va exista cu siguranță un stagiu de pregătire înaintea competiției.

Printre participanții la turneu se vor număra republicile populare Doneţk, Lugansk, Herson, Zaporojie, Abhazia și Osetia de Sud, Crimeea și echipe de la universități din Federația Rusă”, a declarat Baisultanov.

A 145-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.