Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, nu a putut pleca în acelaşi timp cu echipa spre SUA, pentru turneul de pregătire de dinaintea sezonului competiţional, din cauza călătoriilor sale în Iran, pe vremea când juca la echipa qatariană Al Sadd.

Xavi, antrenorul BarceloneiFoto: Xisco Navarro Pardo/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona a plecat sâmbătă spre Miami, fără antrenor, pentru un turneu de 15 zile pe coasta Atlanticului. Antrenorul catalan nu s-a putut îmbarca cu echipa din cauza „unor probleme administrative şi de paşaport”, conform publicaţiei Mundo Deportivo, citată de cotidianul L'Equipe.

După cum relatează publicaţia, călătoriile în Iran de pe vremea când Xavi era jucătorul lui Al Sadd (Qatar), el disputând de altfel ultimul meci din carieră la Teheran, au determinat autorităţile americane să-i refuze viza fostului mijlocaş.

În cadrul turneului în SUA, pentru care Samuel Umtiti nu a fost convocat, FC Barcelona va întâlni echipa Inter Miami la Fort Lauderdale (Florida) pe 19 iulie, Real Madrid la Las Vegas pe 23, Juventus Torino la Dallas pe 26 şi New York Red Bulls pe 30, scrie Agerpres.