Mijlocașul danez Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe teren la Euro 2020, a semnat pentru trei sezoane cu Manchester United, a anunţat vineri gruparea de pe Old Trafford, scrie AFP.

Christian EriksenFoto: Gonzales Photo / Alamy / Alamy / Profimedia

„Manchester United este încântat să confirme că Eriksen s-a alăturat clubului cu un contract până în 2025", scrie într-un comunicat al clubului despre fotbalistul care a suferit un infarct în iunie 2021 în timpul unui meci la EURO şi care a jucat din nou, de la sfârşitul lunii februarie, cu un defibrilator cardiac.

Jucătorul, care a revenit în fotbal la echipa Brentford la sfârşitul lunii februarie, mai trebuia doar să treacă de controlul medical înainte de a se anunţa transferul său oficial, informează Agerpres.

Eriksen trăieşte cu un defibrilator de la acest accident din 12 iunie 2021, şi a fost nevoit să părăsească pe Inter Milano, unde era sub contract, deoarece reglementările italiene interzic jucătorilor să joace în Serie A cu acest tip de dispozitiv.

La Brentford, el a jucat 11 meciuri şi a marcat un gol, arătând că nu şi-a pierdut cu nimic din talentul şi viziunea sa asupra jocului, având 4 pase decisive.

Rămas liber de contract, Eriksen a ales oferta lui Manchetser United, deşi era dorit şi de Tottenham, unde a jucat între 2013 şi 2020.

Doar pe locul 6 în campionat în sezonul trecut, Manchester United trebuie să reconstruiască echipa sub conducerea lui Ten Hag.