​Vera Pauw, selecţionerul olandez al naţionalei feminine de fotbal a Irlandei, a dezvăluit pe rețelele de socializare că, pe vremea când era jucătoare, a fost agresată sexual de trei bărbaţi care lucrau în fotbalul olandez.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fosta componentă a naţionalei feminine a Olandei a declarat că a fost violată de un proeminent oficial din fotbalul olandez, informează lequipe.fr.

De asemenea, în diferite etape ale carierei sale de jucătoare, Vera Pauw a afirmat că a mai fost hărţuită sexual de alţi doi bărbaţi care lucrau în fotbalul olandez.

Într-o declaraţie făcută pe propriul cont de Twitter, Vera Pauw acuză Federaţia de fotbal a Olandei că refuză să deschidă o anchetă oficială.

Pe de altă parte, conducerea Federaţiei Irlandeze de fotbal a anunţat că sprijină demersul Verei Pauw şi că-i acordă acesteia tot ajutorul de care are nevoie.

Vera Pauw (59 de ani) a evoluat de 89 de ori pentu naţionala Olandei, a fost prima jucătoare olandeză care a semnat un contract de profesionistă peste hotarele ţării, iar ca antrenoare a pregătit echipele naţionale feminine ale Scoţiei, Rusiei, Africii de Sud, Olandei şi Irlandei, scrie News.ro.