Sergio Ramos i-ar fi cerut ajutorul preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, în urmă cu trei ani (când era căpitan al echipei Real Madrid), pentru a câştiga Balonul de Aur, notează El Confidencial, potrivit L’Equipe.

Sergio RamosFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

„Rubi, bună seara. Sper că tu şi familia ta sunteţi bine. Ştii că nu ţi-am cerut niciodată nimic, dar vreau să fac asta astăzi, pentru că eu cred că este un an special pentru performanţele mele. Mi-ar plăcea să mă ajuţi cât poţi, să pui o vorbă bună la UEFA şi la contactele tale pentru Balonul de Aur. Ţi-aş rămâne recunoscător toată viaţa, nu doar pentru binele meu, ci şi pentru că fotbalul spaniol merită asta. Te salut călduros”, ar fi fost mesajul lui Ramos către Rubiales.

Răspunsul oficialului a fost următorul: „Bună, Sergio. În primul rând, felicitări. Cred că este un an bun pentru tine să obţii trofeul. Sper că vei avea o finală bună în Liga Campionilor. Bineînţeles, nu depinde de mine decernarea Balonului de Aur, dar te voi ajuta cât pot. Îmbrăţişări călduroase”.

Demersul lui Ramos a fost însă fără succes, în 2019 Balonul de Aur fiind câştigat de Lionel Messi, scrie News.ro.