Naționala sub 19 ani a României a pierdut la limită, scor 1-2, partidele cu Franța și Italia, însă „tricolorii” rămân cu șanse la locul trei în grupa A, care înseamnă calificarea în play-off-ul pentru Campionatul Mondial U20 de anul viitor. O remiză sau o victorie cu Slovacia, țara gazdă a Campionatului European 2022, îi asigură României locul în play-off acolo unde va înfrunta echipa clasată pe locul trei în grupa B.

Adrian VasaiFoto: frf.ro

România U19, înfrângeri la limită cu Italia și Franța

Selecționata României U19, pregătită de Adrian Văsâi, participă în perioada 18-24 iunie la faza grupelor Campionatului European U19, competiție care se dispută în Slovacia.

Pe 18 iunie, în prima partidă din grupă, România a pierdut, scor 1-2 cu Italia (Andronache `53/ Baldanzi `47 și Volpato `68), iar pe 21 iunie în cel de-al doilea meci, România a fost înfrântă cu același scor de Franța, scor 2-1 (Tchaouna `12 și Adeline `20/ Coubiș `82).

Jucătorii naționalei au fost aproape de egalare pe final în partida cu Franța.

Andrei Coubiș, fundaș, înaintea meciului cu Slovacia: „Mă simt foarte bine. Vreau să câștig neapărat și un egal nu mi se pare ok. Vreau să câștig.

În privința unui potențial adversar, Coubiș: „Bine că nu întâlnim pe Anglia sau Serbia, dar oricum o să fie greu. Calificarea reprezintă ceva extraordinar, ești vizionat de toată lumea, e ceva foarte frumos”.

Din grupa B a Campionatului European U19 fac parte Anglia (6 puncte), Israel (4 puncte), Serbia (1p) și Austria (0p). Locul trei din grupa A înfruntă locul trei B în play-off-ul pentru calificarea la Campionatul Mondial U20 care se defășoară în Indonezia.

De știut:

  • Franța și Italia au acumulat șase puncte și s-au calificat în semifinalele competiției.
  • În ultimul meci din Grupa A, România va înfrunta pentru locul 3 pe țara gazdă, Slovacia. Partida va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 18.30 în direct pe TVR 1.
  • Cele două reprezentative se vor înfrunta pe stadionul City Arena Trnava (Trnava).
  • Slovacia U19 și România U19 s-au mai întâlnit o singură dată în calificările pentru Campionatul European U19 din 2016. Slovacii s-au impus atunci cu 3-1. În echipa României se regăseau Alexandru Cicâldău, Denis Ciubotariu sau Dragoș Nedelcu.

EURO 2022 U19 - Formatul competiției

Primele două clasate în cele două grupe se vor califica în semifinale.

Echipele clasate pe locul 3 se vor înfrunta pe 28 iunie, la Senec, în play-off-ul ce va desemna cea de-a cincea echipă, după cele patru din semifinale, care va reprezenta Europa la Mondialul U20 din 2023, disputat în Indonezia.

Ultimele meciuri din grupă se vor desfășura 24 iunie (Grupa A) și 25 iunie (Grupa B), în timp ce semifinalele și barajul pentru Mondialul U20 pe 28 iunie. Finala Campionatului European U19 va avea loc pe 1 iulie.