Dani Alves nu va mai continua pe Camp Nou după ce Barcelona a decis să nu-i mai prelungească contractul jucătorului revenit în Catalonia în luna noiembrie a anului trecut.

Dani AlvesFoto: Miguel Ruiz - FC Barcelona

Daniel Alves a jucat la Barca timp de opt sezoane, între 2008 şi 2016, şi a câştigat trei Ligi ale Campionilor şi cinci campionate în Spania. Şi-a continuat cariera la Juventus, PSG şi Sao Paulo.

El a fost readus în noiembrie 2021 pentru a-l ajuta pe Xavi din postura de cel mai titrat jucător din istoria fotbalului (41 de trofee cucerite).

Barcelona nu i-a prelungit contractul lui Dani Alves

Vedeta braziliană și-ar mai fi dorit să evolueze pe Camp Nou, dar catalanii au decis să nu-i mai prelungească contractul scadent la finalul lunii iunie.

Dani Alves a confirmat pe Instagram despărțirea de Barcelona și a transmis un mesaj.

„Dragi suporteri, acum chiar a venit momentul să ne luăm la revedere.

Au fost mai bine de opt ani în care m-am dedicat acestui club, acestor culori, acestei case, dar ca orice alt lucru în viață, anii trec, drumurile se despart, iar poveștile sunt scrise într-un anumit moment în locuri diferite. Așa a fost.

Au încercat să mă dea afară, dar nu au reușit pentru că nu vă puteți imagina, sau puteți, cât de rezistent sunt.

Se încheie un ciclu foarte frumos și se deschide unul și mai provocator. Sper ca lumea să nu uite: ’Un leu, chiar dacă are 39 de ani, este un leu nebun’. Trăiască Barcelona!” - Dani Alves.

De-a lungul carierei, Dani Alves a mai evoluat la cluburi mari precum PSG, Juventus sau Sevilla.