​Echipa națională de minifotbal a României s-a calificat dramatic, vineri seara, în finala Campionatului European 2022 de la Kosice (Slovacia) după ce a învins Bulgaria la loviturile de departajare (scor 4-3).

Echipa nationala de minifotbal a RomanieiFoto: Facebook/ Federatia de Minifotbal din Romania

De știut: Finala dintre România și Azerbaidjan va avea loc sâmbătă, de la ora 21:15 și va putea fi urmărită în direct pe ProArena.

Scorul a fost egal, 0-0, la finalul timpului regulamentar, tricolorii câştigând la loviturile de la 7 metri prin golurile marcate de Marius Balogh, Răzvan Plopeanu, Dragan Paulevici şi Andrei Ferik.

În finala programată sâmbătă, România va înfrunta echipa Azerbaidjan, care a învins Kazahstan cu 3-2, în cealaltă semifinală.

România şi Azerbaidjanul s-au întâlnit în primul meci din Grupa B a Euro 2022, tricolorii câştigând cu 2-0.

Naționala României la minifotbal, rezultate notabile la edițiile precedente ale Euro

Precedentul Campionat European a avut loc în august 2018, la Kiev, în Ucraina, acolo unde România a jucat finala contra Cehiei, pierdută cu scorul de 1-4.

Din cauza pandemiei de Covid-19, echipa noastră naţională nu a mai participat la un turneu final din octombrie 2019, de la Campionatul Mondial de la Perth (Australia).

Acolo, România a ocupat locul 3, fiind cea mai bine clasată naţională europeană, primele două locuri revenind Mexicului şi Braziliei.

România este echipa cu cele mai multe titluri europene - şase (2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015).

24 de echipe participă la această a zecea ediţie a Campionatului European de minifotbal.

Ele au fost împărţite în 6 grupe a câte 4 echipe. Primele două clasate din fiecare grupă precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea au obţinut calificarea în faza optimilor de finală, conform Agerpres.