​Finala Champions League a început cu o întârziere considerabilă (undeva la aproximativ 36 de minute), iar UEFA a oferit o explicație pentru cele întâmplate pe „Stade de France” din Paris.

Fanii lui Liverpool si gazele lacrimogene date de politistii franceziFoto: Captura YouTube

Fanii lui Liverpool au blocat turnicheții de pe Stade de France cu biletele false pentru finala Champions League

Într-un comunicat de presă, forul fotbalistic european se apără pentru decalarea orei de start a meciului dintre Real Madrid și Liverpool, oficialii de la Nyon dând vina pe fanii cormoranilor.

Astfel, conform UEFA unii dintre susținătorii lui Liverpool au blocat turnicheții de la intrarea în stadion cu bilete false. De aici a rezultat și întârzierea cu care finala Ligii Campionilor din 2022 a început.

„În perioada premergătoare meciului, turnicheţii din zona de acces a fanilor echipei Liverpool au fost blocaţi de mii de suporteri care cumpăraseră bilete false.

Acest lucru a creat o aglomeraţie de persoane care încercau să intre. Ca urmare, startul meciului a fost amânat cu 35 de minute pentru a permite accesul cât mai multor fani cu bilete autentice.

Pe măsură ce numărul de spectatori din afara stadionului a continuat să crească după începerea meciului, poliţia i-a dispersat cu gaze lacrimogene şi i-a forţat să se îndepărteze de stadion.

UEFA este solidară cu cei afectaţi de evenimente şi va continua să analizeze urgent aceste aspecte împreună cu poliţia şi cu autorităţile franceze, precum şi cu Federaţia Franceză de Fotbal” - UEFA, într-un comunicat de presă.

Pe imaginile apărute pe rețelele de socializare se poate vedea cum mai mulți fani ai cormoranilor au încercat inclusiv (și unii chiar au reușit) să sară gardurile și să intre pe Stade de France fără bilete.

Real Madrid a cucerit a 14-a Ligă a Campionilor din palmares după ce a trecut, scor 1-0, de Liverpool în marea finală de la Paris. Unicul gol a fost marcat de Vinicius Jr. în minutul 59.

Scene ireale la Stade de France cu ocazia finalei Champions League: