Apele nu sunt liniștite în fotbalul românesc nici după stabilirea campioanei din Liga 1. CSA Steaua a dat în judecată FRF la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) și vrea să aibă dreptul de a juca în barajul de promovare în primul eșalon fotbalistic al țării.

Steaua BucurestiFoto: fcsteaua.ro

FRF, dată în judecată de CSA Steaua la TAS

Adrian Stângaciu, juristul FRF, a confirmat informația: CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1.

„Clubul Steaua a atacat la TAS decizia prin care nu i se permite să dispute barajul de promovare în Liga I. Probabil a făcut demersurile alaltăieri, dar abia ieri am aflat şi noi. Am primit 24 de ore de la TAS să depunem documentele pentru a ne apăra.

Este un mic dezavantaj faptul că am fost anunţaţi târziu pentru a formula apărarea, dar am trimis argumentaţia, iar acum aşteptăm să primim decizia.

Astăzi o vom primi cu siguranţă pentru că mâine este meciul de baraj (n.r. Concordia Chiajna - Chindia Târgovişte, manșa tur) şi nu mai este timp. Ei au cerut suspendarea barajului, să vedem ce spune TAS.

Nu pot să spun că sunt optimist sau nu. Depinde, pentru că dacă ne luăm după legea din România este clar că decizia de a nu permite CSA să dispute barajul este cea corectă. Însă şi CSA s-a pregătit cu argumente. Nu ne rămâne decât să aşteptăm să vedem ce spune instanţa” - Adrian Stângaciu, pentru Agerpres.

CSA Steaua a încheiat play-off-ul din Liga 2 pe locul patru, poziție care duce la barajul de menținere/promovare în Liga 1.

Conform Legii Sportului, cluburile de drept public (finanţate de la bugetul de stat - cum este și cazul CSA Steaua) nu au dreptul să promoveze în Liga 1.

În locul CSA Steaua a mers la baraj Concordia Chiajna, ocupanta locului 5.

Meciurile din barajul de menținere/promovare în Liga 1

*Sâmbătă, 21 mai 2022

Concordia Chiajna - Chindia Târgoviște (de la ora 15:30)

U Cluj - Dinamo (de la ora 20:30).