Robert Lewandowski a refuzat o prelungire a contractului său cu Bayern Munchen (actuala înțelegere va expira în iunie 2023), deschizând calea pentru o plecare în această vară, a anunţat vineri presa germană, citată de lequipe.fr.

Foto:

Atacantul va părăsi clubul cel târziu în vara lui 2023, asigură cotidianul Sport Bild. În ultimele săptămâni, polonezul le-a spus conducătorilor grupării bavareze că nu îşi va prelungi contractul, care este valabil încă un an.

Până acum, oficialii lui Bayern au spus că refuză să se despartă de vedeta lor în vârstă de 33 de ani (343 de goluri în tricoul bavarez din 2014).

„Am fi proști să vindem un jucător care marchează 30-40 de goluri pe sezon. Suntem și vom fi în discuții despre viitorul său în următoarele săptămâni. Are contract până în iunie 2023 și cu siguranță îl vom avea alături de noi pentru încă un sezon” - Oliver Kahn, directorul executiv al lui Bayern Munchen, într-un interviu acordat luna trecută pentru Amazon Prime.

Potrivit unui raport intern al campionei din Bundesliga, citat de Bild, Bayern ar fi dispusă să renunțe până la urmă la atacant în schimbul unei sume de 35-40 de milioane de euro.

FC Barcelona îl vrea pe Robert Lewandowski

Lewandowski și-ar dori să se mute la Barcelona în această vară, mai degrabă decât să aștepte să devină liber de contract, informează Sky Germania.

"Asta este ceea ce știm în acest moment: Barca îl vrea, Lewandowski este deschis pentru Barcelona. A fost întotdeauna un vis pentru el să joace în Spania - fie la Real Madrid, fie la Barcelona.

Au existat deja discuții. Xavi își dorește cu disperare un atacant de clasă mondială care să garanteze 30 sau mai multe goluri pe sezon. Se pregătește un contract pe doi sau trei ani, cu un salariu de aproximativ 35-40 de milioane de euro pe an. Barcelona nu este în măsură să plătească sume mari pentru transferuri, dar poate oferi salarii mari” - Marc Behrenbeck, reporter Sky Germania.