Universitatea Cluj a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 2 (asigură promovarea directă) după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Petrolul Ploiești, în ultimul meci al etapei a șasea a play-off-ului.

HotNews.roFoto: Hotnews

`U` Cluj a marcat prin Dragoş Tescan ('6, '26) și Florin Ilie ('18), iar Petrolul a redus din diferență prin Ibrahim Diarra ('64, penalty).

Rezumatul partidei dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești

*sursă video: Orange Sport

Jandarmii au folosit substanţe lacrimogene pentru evitarea conflictului între galerii

Mai multe incidente au avut loc la meciul dintre „U” Cluj și Petrolul Ploieşti, iar jandarmii au intervenit după ce un suporter clujean a intrat pe teren în pauza partidei, intenţionând să provoace galeria oaspeţilor. De asemenea, jandarmii au folosit substanţe lacrimogene pentru evitarea unui conflict între cele două galerii.

„Pe timpul desfăşurării partidei de fotbal, în pauza dintre reprize, membri ai galeriei oaspete şi gazde au încercat să pătrundă pe suprafaţa de joc prin distrugerea unor porţiuni din gardul care separă peluza oaspete, respectiv prin escaladarea gardului care desparte tribuna 2 de suprafaţă de joc. În acest context, un suporter gazdă a pătruns pe suprafaţa de joc, cu intenţia de a provoca galeria oaspete. Acesta a fost imobilizat de către stewarzii în vederea aplicării măsurilor legale”, a transmis, marţi seară, Jandarmeria Mobilă Cluj, într-un comunicat.

Sursa citată menţionează că jandarmii au făcut un cordon pentru a împiedica accesul altor suporteri pe teren.

“Întrucât stewarzii nu puteau face faţă acestei situaţii tensionate, Jandarmeria a constituit un cordon de ordine pentru a împiedica pătrunderea celorlalţi suporteri pe suprafaţa de joc şi conflictul direct între galerii, folosindu-se în acest sens substanţe iritant lacrimogene. Precizăm că până în acest moment nu avem informaţii despre vătămarea corporală a vreunui suporter şi vă confirmăm că în rândul forţelor de ordine nu au fost jandarmi răniţi”, a mai transmis Jandarmeria Mobilă Cluj.

Aceasta a precizat că desfăşoară activităţi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aceste incidente.

Play-off Liga 2, etapa a șasea

Unirea Slobozia vs FC Hermannstadt 0-0

CSA Steaua București vs Concordia Chiajna 3-0

Universitatea Cluj vs Petrolul Ploiești 3-1.

Play-off Liga 2, programul etapei a șaptea

Concordia Chiajna vs FC Hermannstadt / joi, de la ora 20:00

Universitatea Cluj vs Unirea Slobozia / sâmbătă, de la ora 15:00

Petrolul Ploiești vs CSA Steaua București / duminică, de la ora 14:30.

Clasament play-off Liga 2

1. Petrolul Ploiești 57 puncte

2. Universitatea Cluj 54

3. FC Hermannstadt 53

4. CSA Steaua București 45

5. Concordia Chiajna 40

6. Unirea Slobozia 36.