​Pep Guardiola, antrenorul echipei Manchester City, și-a sfătuit jucătorii să „doarmă, doarmă, doarmă” înainte de semifinala Cupei Angliei, pe care echipa sa o va disputa sâmbătă împotriva lui Liverpool, informează The Guardian.

Pep GuardiolaFoto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

Meciul va fi al doilea împotriva echipei lui Jürgen Klopp în doar șase zile, după remiza din Premier League, și al treilea meci important al acestei perioade, după remiza cu Atletico Madrid din Champions League. Deși Guardiola ar prefera un program mai puțin aglomerat, el nu se plânge de faptul că City concurează pe toate fronturile la finalul sezonului.

„Se întâmplă dintr-un singur motiv: pentru că ne luptăm pentru toate titlurile. Este o veste bună; spun asta cu un mare zâmbet, nu că aș fi morocănos. Sunt foarte fericit să trăiesc asta. Nu este o situație ideală, dar unde în această lume este o situație ideală?

Uitați-vă ce se întâmplă la două, trei ore distanță de aici (n.r. războiul dintre Rusia și Ucraina). Așa că pentru mâine le spun jucătorilor mei: Mâncați bine, dormiți mult, trageți un pui de somn. Dormiți, dormiți, dormiți, dormiți - multe ore, cât mai multe ore, apoi mâncare bună și mâine la ora 15:30 (n.r. 17:30, ora României) vom fi acolo (pentru startul meciului)”.

Aceasta este a cincea semifinală a „cetățenilor” în Cupa Angliei sub conducerea lui Guardiola, deși au reușit să ajungă într-o singură finală. „Este o realizare incredibilă și arată consecvența noastră. Dar nu am avut o prestație bună în aceste semifinale (care au fost pierdute). Să sperăm că vom avea performanțe ceva mai bune. Avem șansa de a ajunge în finală într-un turneu de poveste”.

Manchester City și Liverpool se vor întâlni sâmbătă, de la ora 17:30, în semifinalele Cupei Angliei. Câștigătoarea se va duela pentru trofeu cu învingătoarea partidei dintre Chelsea și Crystal Palace.