Matt Le Tissier a fost atacant al naționalei Angliei, iar la Southampton este considerat o adevărată legendă. În vârstă de 53 de ani, fostul fotbalist a fost nevoit să-și dea demisia de la gruparea din Premier League după ce a distribuit pe Twitter un mesaj în care se susținea că masacrul comis de ruși la Bucha (Ucraina) a fost doar o „făcătură a presei”.

Matt Le TisierFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Războiul din Ucraina, ziua 43. Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Tissier ocupa funcția de ambasador al „Sfinților”, iar după postarea controversată de pe Twitter a fost supus la o adevărată presiune pe rețelele de socializare.

În cele din urmă, „pentru binele” grupării Southampton a decis să-și dea demisia.

„Am decis să mă retrag din rolul meu de ambasador al Southampton FC. Părerile mele sunt proprii și așa au fost întotdeauna. Este important să fac acest pas astăzi pentru a evita orice confuzie”, a punctat Le Tissier pe contul personal de Twitter.

Fostul fotbalist a distribuit pe Twitter o teorie a conspirației cu privire la crimele comise de soldații ruși în localitatea ucraineană Bucha (Bucea), conform The Guardian.

Astfel, Matt Le Tissier a distribuit o postare în care se preciza, printre altele, că civilii din Bucha (Bucea) ar fi fost omorâți intenționat de forțele ucrainene înainte de retragerea rușilor din respectiva zona.