În sferturile de finală ale Europa League la fotbal, a doua întrecere europeană intercluburi, Eintracht Frankfurt va fi pusă la grea încercare joi, 7 aprilie, de la ora 22:00, de FC Barcelona. Pare o dispută inegală, avându-i pe catalani cu statut de favoriți.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Eintracht se află în zona remizelor. S-au adunat 4 la rând: două în Bundesliga, un amical cu Nurnberg, scor 1-1, scor cu care s-a încheiat și returul cu Betis Sevilla, din optimile de finală ale competiției continentale. Cu Leipzig și cu Furth, în campionatul intern, gruparea din Frankfurt nu a fost în stare să marcheze.

Dincolo este mult soare. La venirea lui Xavi, adus pentru a-l înlocui pe olandezul Ronald Koeman, FC Barcelona era pe locul 9 în Spania.

Acum, echipa este pe locul 2, după 1-0 cu Sevilla, și suflă în ceafa liderului Real Madrid, de care tocmai a dispus cu 4-0. Xavi este poreclit mai nou „Xavismo” de presa catalană.

Catalanii și-au recăpătat bucuria jocului. Au câștigat enorm și la capitolul organizare.

Aveau și de la cine să învețe. Xavi a fost un lider în vestiar și un căpitan pe teren, șef la mijlocul terenului, în tandem cu Iniesta.

Rolul lor este jucat acum de Pedri, care are o clauză de un miliard de euro, și de Gavi, ajutați de experimentații de Jong și Busquets.

„Pedri îmi amintește de Iniesta”, a spus Xavi despre mijlocașul care a decis meciul cu Sevilla cu un gol superb, de la marginea careului mare, după o serie de fente.

Barcelona promite mult în acest sezon, care părea unul de tranziție. Pare capabilă să meargă până la capăt în Liga Europa.

Xavi vrea trofeul pe care Barcelona nu-l are în palmares. Iar câștigarea competiției ar trimite automat în Liga Campionilor, performanță acoperită oricum de clasarea fruntașă din La Liga.

Barcelona a tremurat pentru locul în sferturile de finală. A fost ținută în tensiune de Galatasaray Istanbul. După 0-0 în Spania, trupa spaniolă a dispus de turci cu 2-1 la Istanbul.

Șefii spaniolilor se gândesc însă la Superligă. „Le vom contacta pe City și pe PSG”, a spus președintele Laporta, ignorând amenințările cu dezafilirea venite dinspre UEFA.

Sunt și regrete la Barcelona. Stoperul Pique a comentat situația clubului, vorbind despre fostul președinte: „L-am apărat ca un imbecil pe Bartomeu, dar m-a mințit”. La Barcelona s-ar putea întoarce Lionel Messi, care nu s-a adaptat la PSG.

Conform tragerii la sorți, Eintracht sau Barcelona vor întâlni în semifinale pe West Ham United sau pe Olympique Lyon, care se duelează într-un alt sfert de finală.

Superbet are cota 1.53 pentru 0-3 goluri în meci.

Eintracht vs Barcelona Cotă


0-3 goluri total în meci
1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol