​​Andriy Kravchuk, un fotbalist ucrainean care a rămas liber de contract după ce a plecat de la Torpedo Moscova (liga a doua rusă), a fost invitat de Manchester City să se antreneze cu echipa sa sub 23 de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

A 37-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

În momentul în care Ucraina a fost invadată de armata rusă, mijlocașul în vârstă de 23 de ani se afla în cantonament în Turcia cu Torpedo Moscova. Contractul său a fost reziliat şi, datorită intervenţiei compatriotului său Oleksandr Zinchenko, la City din 2016, a reuşit să se ajungă în Anglia şi să-i convingă pe conducătorii „cetăţenilor” să-i permită accesul la facilităţile clubului.

Kravchuk şi Zinchenko au fost coechipieri la juniori, la Şahtior Doneţk.

Deşi familia sa a rămas la Kiev, iar el este „foarte îngrijorat”, Kravchuk a mai spus că este uşurat că în sfârşit îşi poate relua activitatea: „Ultimele săptămâni şi ultimele luni au fost atât de dificile, dar să fiu din nou pe teren înseamnă atât de mult pentru mine”, a spus el.

Manchester City nu a comunicat încă pe această temă şi nu plănuieşte, se pare, pentru moment să ofere un contract jucătorului, scrie News.ro.