Iga Swiatek, Magda Linette, Magdalena Frech, Alicja Rosolska și Maja Chwalinska sunt jucătoarele convocate de Dawid Celt, căpitanul nejucător al Poloniei, pentru întâlnirea cu România de pe 15-16 aprilie, din barajul pentru turneul final al Billie Jean King Cup (fostă FedCup), informează Federația Poloneză de Tenis.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cum arată cele două echipe:

Polonia: Iga Swiatek (4 WTA), Magda Linette (62 WTA), Magdalena Frech (88 WTA), Alicja Rosolska (66 WTA de dublu) şi Maja Chwalinska (257 WTA). Căpitan nejucător: Dawid Celt.

România: Simona Halep (26 WTA), Gabriela Ruse (57 WTA), Irina Begu (72 WTA) şi Monica Niculescu (46 WTA la dublu). Căpitan nejucător: Horia Tecău.

Halep şi Swiatek vor prefaţa această întâlnire, sâmbătă, de la ora 03:00 (ora României), în semifinale la Indian Wells. Meciul va fi transmis în format LiveTEXT pe HotNews.ro.

Căpitanul Poloniei, surprins de prezența Simonei Halep în echipa României

Dawid Celt nu se aştepta ca Simona Halep să mai joace în Biliie Jean King Cup, fostă FedCup.

„Nu sunt surprins că rivalii noştri ne pregătesc cea mai tare formaţie, pentru că ştim cu toţii miza acestui meci. Am auzit în ultimele săptămâni informaţii că Simona se pregateşte de meciul cu Polonia, deşi în urmă cu câteva luni credeam ca românca va renunţa să mai joace în Billie Jean King Cup din cauza vârstei şi a problemelor de sănătate. Dar prezenţa lui Halep la Radom este cu siguranţă o veste foarte bună pentru fani, pentru că jucătoare de calibrul româncei nu sunt văzuţi deseori în Polonia.

Aud că mulţi oameni se bucură de meciul dintre Iga şi Simona, dar întâlnirea de la Radom nu este doar despre Swiatek şi Halep. Am încredere că toate jucătoarele care vor evolua acolo vor garanta suporterilor un nivel bun şi mari emoţii.

Ne aşteaptă un meci foarte greu, pentru că România are mai multe jucătoare clasate în Top 100 al clasamentului WTA Tour. De asemenea, indiferent de componenţa finală, putem fi siguri că la Radom va veni o echipă foarte puternică. Prin urmare, am desemnat cea mai puternică formaţie pentru acest meci.

Cred în jucătoarele mele pentru că fetele se dezvoltă constant, urcă în clasament şi îşi îmbunătăţesc jocul. Desigur, ne respectăm rivalii, dar ne cunoaştem şi valoarea noastră. Cu siguranţă va fi multă tensiune de ambele părţi şi vom face tot posibilul pentru a controla aceste emoţii şi a arăta pe teren ce avem mai bun", a declarat Celt, soţul fostei jucătoare Agnieszka Radwanska.

Întâlnirea Polonia - România va avea loc în 15 şi 16 aprilie 2022, la Radomskie Centrum Sportu, din Radom, iar câştigătoarea va merge la Turneul Final 2022, printre cele mai bune 12 echipe din lume.

Echipa învinsă va juca un baraj de rămânere în Grupa Mondială.

De știut:

  • România a pierdut ultimele două meciuri jucate în FedCup: 1-3 cu Italia (17 aprilie 2021) și 2-3 cu Rusia (8 februarie 2020).

  • În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul mondial, cu 747.77 puncte.

  • Jucătoarea cu cele mai multe victorii pentru tricolore (simplu+dublu) este Monica Niculescu: 31 de partide câștigate.

  • Cel mai bun rezultat al României în competiție a fost calificarea în semifinale: edițiile din 1973 și 2019.

  • În întâlnirile directe disputate până acum, Polonia conduce România cu 4-2.