Oligarhul rus Valery Oyf, acţionar majoritar al clubului Vitesse Arnhem, a decis să îşi vândă acţiunile şi să demisioneze din conducerea grupării din Eredivisie (prima ligă olandeză) cu efect imediat.

Vitesse ArnhemFoto: vitesse.nl

„Mă doare să mă despart de Vitesse, dar în actuala situaţie iau această decizie dificilă în interesul clubului, angajaţilor, suporterilor, sponsorilor şi altor oameni implicaţi. A fost o perioadă specială. Vitesse este în inima mea”, a declarat Valery Oyf.

Echipa Vitesse Arnhem este angrenată în Conference League, competiţie în care este calificată în optimile de finală.

Roman Abramovich nu mai poate vinde Chelsea

Guvernul Marii Britanii l-a inclus joi pe magnatul Roman Abramovich pe lista rușilor împotriva cărora a decis să impună sancțiuni ca parte a măsurilor luate împotriva miliardarilor și oligarhilor apropiați de președintele Vladimir Putin, anunță Sky News.

Abramovich a anunțat săptămâna trecută că intenționează să vândă clubul Chelsea după aproape 20 de ani de la cumpărarea sa, afirmând că intenționează să doneze profitul obținut din tranzacție „tuturor victimelor războiului din Ucraina”.

Pe 26 februarie, la două zile după invadarea Ucrainei de către Rusia, Abramovich anunțase că renunță la conducerea clubului londonez.

Sancțiunile vor intra în vigoare înainte ca acesta să vândă Chelsea iar Nadine Dorries, ministrul britanic al sporturilor a declarat că tranzacția va fi acum blocată, relatează The Independent.

„Știu că acest lucru aduce anumite incertitudini dar guvernul va continua să lucreze cu liga (profesionistă de fotbal) și cluburile pentru a putea juca în continuare fotbal în timp ce se iau măsuri care să garanteze că sancțiunile îi vor afecta pe cei împotriva cărora au fost impuse”, a declarat Dorries.

Ea a precizat că Chelsea va primi o licență specială pentru a putea disputa în continuare partide și să-și plătească angajații și jucătorii.