FIFA deschide o fereastră specială de transfer pentru jucătorii de fotbal care vor să părăsească temporar echipele din Rusia la care evoluează în prezent.

FIFAFoto: fifa.com

Ziua a 13-a de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

"Pentru a facilita plecarea jucătorilor și antrenorilor străini din Rusia în cazul în care cluburile afiliate la Uniunea de Fotbal a Rusiei (FUR) nu ajung la un acord reciproc cu jucătorii și antrenorii străini respectivi înainte sau la 10 martie 2022, jucătorii și antrenorii străini vor avea dreptul de a-și suspenda unilateral contractele de muncă cu cluburile afiliate la FUR în cauză până la sfârșitul sezonului în Rusia (30 iunie 2022).

Suspendarea unui contract va însemna că jucătorii și antrenorii vor fi considerați "fără contract" până la 30 iunie 2022 și, prin urmare, vor avea libertatea de a semna un contract cu un alt club fără a se confrunta cu consecințe de orice fel", se arată într-un comunicat FIFA.

FIFPRO, sindicatul internaţional al fotbaliştilor, consideră că măsura luată de FIFA este "prea timidă", dat fiind faptul că stranierii din Rusia pot doar să-și suspende temporar contractele, conform Reuters.

Citește și: