Fundaşul ucrainean Vitaliy Mykolenko a fost căpitanul echipei Everton la meciul câștigat împotriva formației Boreham Wood (National League, divizia a cincea), din optimile Cupa Angliei, scor 2-0. Înaintea partidei, cele două echipe şi-au manifestat sprijinul pentru Ucraina, după ce a fost invadată de Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

A noua zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Mykolenko, venit la Everton în această iarnă, a fost aclamat la fiecare atingere de balon. El a fost înlocuit după o oră de joc cu Seamus Coleman, în ovaţiile spectatorilor.

Şi jucătorii de la Boreham Wood şi-au manifestat susţinerea pentru Ucraina, arborând drapelul acestei ţări la ieşirea de la vestiare.

Înaintea partidei, pe Goodison Park (38,836 de suporteri) s-a auzit melodia de pace "Imagine" a lui John Lennon, iar jucătorii au afișat un banner cu un vers din aceasta.

Golurile echipei din Premier League au fost marcate de Salomon Rondon ('57, '84).

În sferturi, Everton va evolua contra formaţiei Crystal Palace.

Rezumatul partidei dintre Everton și Boreham Wood:

Vitaliy Mykolenko, în centrul atenției:

Vitaliy Mykolenko a avut o ieşire dură la adresa lui Artem Dzyuba (căpitanul naționalei Rusiei) şi a coechipierilor lui, la începutul acestei săptămâni, pentru că nu au condamnat public invadarea Ucrainei de către Rusia.

"În timp ce rămâi tăcut alături de ceilalți colegi idioți din echipa națională, civilii sunt omorâți în Ucraina. Vei fi închis în temniță pentru tot restul vieții tale și, mai important, pentru tot restul vieții copiilor tăi. Și mă bucur sincer de asta. Nu veți fi uitați niciodată, ticăloșilor", a postat Mykolenko pe Instagram.