Acuzat de Vitaliy Mykolenko (Everton) și Andriy Yarmolenko (West Ham) că nu ia atitudine faţă de invadarea Ucrainei, ​Artem Dzyuba, căpitanul echipei naţionalei Rusiei şi atacant al formaţiei Zenit Sankt Petersburg, s-a apărat miercuri și a atacat la rândul său numinându-i ipocriți pe cei care l-au blamat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Până de curând, nu am vrut să vorbesc despre evenimentele din Ucraina. Nu pentru că mi-e frică, ci pentru că nu sunt expert în politică. Dar am o idee, la fel ca toţi ceilalţi. Sunt împotriva tuturor formelor de război. Războiul este înfricoşător.

Sunt împotriva războiului, dar sunt şi împotriva discriminării pe bază de naţionalitate. Nu mi-e ruşine să fiu rus. Sunt mândru că sunt rus. De ce toată lumea vrea ca politica să fie în afara fotbalului, dar uită asta când vine vorba de Rusia? Repet, războiul este înfricoşător.

În situaţii stresante, oamenii îşi arată adevărata esenţă, uneori negativă. Câtă furie, murdărie şi fiere s-a revărsat acum asupra tuturor ruşilor, indiferent de poziţie şi profesie? Acele mii de oameni ce scriu insulte şi ameninţări, staţi la coadă! Este de două ori ciudat să auzi toate acestea de la oameni cărora Rusia le-a dat foarte, foarte mult în viaţa lor.

Toate acestea nu fac decât să creeze mai multă negativitate. Războiul se va încheia, dar relaţiile umane vor rămâne. Şi va fi imposibil să dăm lucrurile înapoi. Ţineţi cont de asta.

PS. Pentru unii colegi care stau pe fundul lor în vile din Anglia şi spun lucruri urâte: nu ne poate jigni asta, înţelegem totul! Pace tuturor!", a scris Dzyuba pe Instagram, potrivit presei engleze.

Căpitanul Rusiei, atacat de jucătorii ucraineni din Premier League

Vitaliy Mykolenko (Everton) a avut o ieşire dură la adresa lui Dzyuba şi a coechipierilor lui, pentru că nu au condamnat public invadarea Ucrainei de către Rusia.

"În timp ce rămâi tăcut alături de ceilalți colegi idioți din echipa națională, civilii sunt omorâți în Ucraina. Vei fi închis în temniță pentru tot restul vieții tale și, mai important, pentru tot restul vieții copiilor tăi. Și mă bucur sincer de asta. Nu veți fi uitați niciodată, ticăloșilor", a postat Mykolenko pe Instagram.

Lui Mykolenko i s-a alăturat și Andriy Yarmolenko, jucător la West Ham United.

"Sunt Andriy Yarmolenko, jucător al naționalei Ucrainei de fotbal, m-am născut la Sankt Petersburg, însă am crescut în Ucraina și mă identific a fi 100% ucrainean. Am o întrebare pentru jucătorii Rusiei.

Băieți, de ce stați ca idioții și nu spuneți nimic? În țara mea sunt omorâți oameni, sunt omorâte neveste, mame, ne sunt omorâți copiii. Voi nu spuneți nimic, nu oferiți niciun comentariu.

Spuneți-mi ce se întâmplă dacă voi toți, împreună, arătați lumii ce se întâmplă în realitate în țara mea. Vă cunosc pe mulți dintre voi și mulți mi-ați spus , că președintele vostru procedează greșit. Băieți, aveți influență asupra altor oameni, arătați asta, vă rog!

Știu că unora dintre voi le place să își arate organele genitale la cameră (n.r. referință la Artem Dzyuba, pe internet aflându-se o filmare cu atacantul rus în timp ce se autosatisfăcea), dar acum e timpul să arătați că le aveți în viața reală. Vă mulțumesc pentru atenție! Glorie Ucrainei", a spus Yarmolenko pe Instagram.