Oleksandr Zinchenko, jucătorul celor de la Manchester City, a plâns înaintea partidei câștigate de echipa sa sâmbătă, scor 1-0, pe terenul celor de la Everton (Premier League, etapa 27). Joi, ucraineanul a afirmat că îi dorește lui Vladimir Putin "cea mai dureroasă moarte" după ce Rusia i-a atacat țara.

Oleksandr ZinchenkoFoto: Nigel Keene / AFP / Profimedia

Unicul gol al partidei a fost înscris de Phil Foden, în minutul 82.

În urma acestui rezultat, Manchester City s-a distanțat la șase puncte de Liverpool (locul 2, are un meci mai puțin disputat). De cealaltă parte, Everton se află pe locul 17, primul deasupra zonei retrogradării, cu 22 de puncte (doar unul peste Burnley).

Oleksandr Zinchenko, cu lacrimi în ochi înaintea meciului:

Jucătorul ucrainean poate fi văzut la 00:19

*sursă video: Eurosport

Rezumatul partidei dintre Everton și Manchester City:

Au mai avut loc sâmbătă în Premier League:

Leeds vs Tottenham 0-4

Brentford vs Newcastle 0-2

Crystal Palace vs Burnley 1-1

Manchester United vs Watford 0-0

Brighton vs Aston Villa 0-2.

Duminică, de la ora 16:00, va avea loc meciul dintre West Ham United și Wolverhampton.

Zinchenko îi dorește lui Vladimir Putin "cea mai dureroasă moarte"

Fundaşul stânga a avut o postare pe Instagram în care a scris că speră ca liderul rus să aibă parte de "cea mai dureroasă moarte", cu cea mai mare suferinţă., iar internaționalul din Ucraina s-a plâns că mesajul i-a fost șters de rețeaua de socializare, transmite mirror.co.uk.

În vârstă de 25 de ani, elevul lui Pep Guardiola l-a caracterizat pe Putin drept o "creatură". Mesajul acestuia a fost îndepărtat de către Instagram.

Alături de Vitaliy Mikolenko (jucător la Everton), Zinchenko i-a propus premierului Boris Johnson șapte măsuri împotriva Rusiei:

"Dumneavoastră, ca nimeni altcineva, știți că în următoarele ore și zile se va decide soarta Ucrainei și securitatea granițelor Europei. Suntem recunoscători pentru sprijinul dumneavoastră și promovarea măsurilor decisive din partea UE pentru a opri agresiunea militară a lui Putin.

Prin urmare, vă cerem să-l convingeți pe prim-ministrul Ungariei și pe Guvernul Ciprului să susțină urgent apelul dumneavoastră la conducerea Consiliului Europei și a Comisiei Europene privind sancțiunile:

  • Deconectarea Rusiei de la SWIFT și blocarea completă a băncilor rusești

  • Închiderea spațiului european pentru aeronavele rusești

  • Înghețarea și confiscarea proprietăților oligarhilor ruși în favoarea infrastructurii distruse a Ucrainei

  • Ieșirea companiilor rusești din MSCI

  • Abandonarea finală a Nord Stream 2

  • Refuzul de a cumpăra petrol, gaze și cărbune în Rusia

  • Sancțiuni împotriva lui Putin și Lavrov

Securitatea noastră depinde de solidaritate și de acțiune imediată. Ajutați Ucraina să se conecteze cu cei care încă rezistă sancțiunilor împotriva criminalilor de război", apare în cererea înaintată de Zinchenko, potrivit sport.ua.