​Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, vineri, ca echipa Gaz Metan Mediaş să fie sancţionată cu scăderea a două puncte şi interzicerea dreptului de a transfera şi legitima jucători.

Foto:

Ce se precizează pe siteul oficial al LPF

"Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaş - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancţionează clubul CS Gaz Metan Mediaş cu măsura interzicerii dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi cu scăderea a două puncte pentru perioada 25.01.2022-08.02.2022. Termen 02.03.2022”, este hotărârea comisiei, informează siteul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Cum motivează Comisia de Disciplină decizia luată

"Articolul 85 – Refuzul sau omisiunea aplicării hotărârii 1 Clubul care nu plăteşte unei alte persoane sau FRF/LPF/AJF execută obligaţiile stabilite, în termen de 30 de zile de la data comunicării hotărârii, o sumă de bani, integral sau parţial, deşi există în acest sens o hotărâre definitivă a unui organism jurisdictional al FRF/LPF/AJF şi/sau TAS: b) i se va interzice dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și i se vor scădea puncte.

Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicata, urmând ca, la fiecare 15 zile calendaristice de întarziere de plată, calculate de la data expirării termenului de grație, echipei în cauză să i se scadă cate două puncte".

Conform noii decizii, Mediașul are acum 22 de puncte, locul ocupat în clasament rămânând același: 14.

Cum arată situația în subsolul Ligii 1 la fotbal:

13 U Craiova 1948 - 26 de puncte

14 Gaz Metan Mediaș 22*

15 Dinamo 12

16 Academica Clinceni 11.