Barcelona a pierdut, în prelungiri, miercuri, semifinala Supercupei Spaniei desfășurată în Arabia Saudită contra lui Real Madrid, deși catalanii au prestat un joc bun. La finalul partidei, Xavi a declarat că elevii săi au fost superiori galacticilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Real Madrid și FC Barcelona au oferit o semifinală spectaculoasă a Supercupei Spaniei, formația pregătită de Carlo Ancelotti impunându-se la Riad (Arabia Saudită), după prelungiri, scor 3-2.

Real a condus de două ori în timpul primelor 90 de minute de joc (Vinicius Junior '25, Karim Benzema '72), dar catalanii pregătiți de Xavi Hernandez au egalat de fiecare dată (Luuk de Jong '41, Ansu Fati '83) și au trimis confruntarea în prelungiri.

Madrilenii au obținut calificarea în finală grație reușitei lui Federico Valverde ('98).

Aici poți vedea rezumatul partidei dintre Real Madrid și Barcelona.

Xavi - "Am fost superiori lui Real"

"Astăzi este ziua în care trebuie să terminăm cu moralul sus, chiar dacă am pierdut. Am fost superiori Realului în multe momente. Traziția acestora a fost punctul nostru nevralgic.

Am fost aproape de 3-3 în mai multe rânduri. Sunt mândru de jocul prestat. Am dominat în multe secvențe. Real a profit de greșelile noastre pe contraatac. Nu am ce să le reproșez jucătorilor în privința devotamentului", a declarat Xavi, tehnicianul Barcelonei, conform Marca.com.

Carlo Ancelotti - "A fost un meci egal"

"Consider că echipa a fost pregătită pentru un asfel de meci. Barcelona a jucat bine, iar meciul a fost unul egal. Ei ne-au provocat probleme la mingile lungi, lucru ce nu ni se întâmplă de obicei.

În prima repriză am primit un gol din noroc. A doua jumătate a fost și mai echilibrată ca prima. Barcelona și-a recuperat jucătorii și va deveni mai puternică", consideră Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid.

În marea finală, Real Madrid va da peste învingătoarea partidei dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao.

FC Barcelona şi Athletic Bilbao sunt finalistele ediţiei 2020-2021 a Cupei Spaniei, câştigată de catalani, iar Atletico Madrid şi Real Madrid sunt campioana en titre din LaLiga, respectiv locul doi în ediţia trecută a campionatului spaniol.