La doi ani și două-luni după începerea lucrărilor și după mai multe amânări, Stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu" din Bucureşti este finalizat. Rapid s-ar putea întoarce în mod oficial acasă pe 29 ianuarie, când este programat meciul cu UTA Arad din etapa a 23-a a Ligii 1.

Stadionul GiulestiFoto: Facebook - Sorin Grindeanu

Lucrările de construire a complexului sportiv au fost începute în 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de peste 185 milioane lei (38 de milioane de euro).

Documentele de predare-primire au fost înmânate, marți, viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, arată un comunicat al MDLPA.​

"Stadionul Giuleşti, finanţat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua şi Arcul de Triumf. Prin aceste investiţii, reuşim să transmitem un semnal clar în ceea ce priveşte capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiţii, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiţii sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generaţii, pentru practicarea sportului", a afirmat ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului de presă al Ministerului.

Daniel Niculae: Vedeți ce bijuterie avem

"Rapid se întoarce acasă. De mult așteptam momentul acesta. Vedeți ce bijuterie avem. Ne bucurăm să preluăm acest stadion și sperăm că la meciurile organizate de Clubul Sportiv Rapid să fim cât mai mulți și să avem parte de performanță. Hai, Rapid!" - Daniel Niculae, președintele Rapidului.

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling.

De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori, mai arată sursa citată.

Stadionul Rapid, deschis și pentru alte echipe

Valentina Ionescu-Caciureac, directoarea CS Rapid, a afirmat că și alte echipe vor putea închiria arena din Giulești.

"Vom începe să ducem dosarele pentru avizare, iar în funcție de cât de repede vom obține aceste avize se va putea juca aici. Nu vorbim de multe luni! La sfârșitul lunii februarie noi credem că se poate juca aici. Sunt săli care nu sunt dotate cu echipament sportiv și le vom dota noi ulterior.

Noi am primit mereu și alte echipe aici. În trecut, cei care au înfruntat echipele din București au închiriat stadionul, chiar și pentru antrenament. Noi suntem deschiși să închiriem stadionul, da. Stadionul este foarte frumos, intim, jucătorii vor simți galeria și spectatorii. Mie îmi place foarte mult!

Așteptăm meciul de inauguare acum. Echipa de fotbal va organiza primul meci, ține de ei această organizare pentru primul meci. Gazonul arată foarte bine pentru că a fost montat în vară și a avut timp să se prindă" - Valentina Ionescu-Caciureac, la eveninemtul de recepție al noului stadion, potrivit DigiSport.

Lucrările de construire a complexului sportiv "Valentin Stănescu" au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 185.333.607,39 lei.