​​Naționala de fotbal a României este fără selecționer după despărțirea de Mirel Rădoi, iar în spațiul public au fost vehiculate mai multe nume de antrenori. Mihai Stoichiță, director tehnic al FRF, a adus unele lămuriri în legătură cu acest subiect.

Mihai StoichitaFoto: Captura YouTube

"După Comisia Tehnică, toţi membrii şi-au exprimat preferinţele pentru antrenor. Ursea nu este pe această listă. Da, rămân patru nume.

Decizia se va lua după 1 ianuarie. Nu vrem să facem un spectacol din acest moment, vrem să fie totul civilizat.

N-au fost prioritare discuţiile despre situaţia financiară, ci o analiză despre momentul în care suntem şi ce se poate face pentru viitor. Meciul următor e cel mai important la echipa naţională, pentru că nimeni n-are răbdare.

Ce m-a bucurat în toate întâlnirile e că fiecare dintre ei îşi doreşte să fie selecţionerul echipei naţionale.

Sunt dornici să preia această funcţie, cu riscurile de rigoare, pentru că nu trecem prin cel mai bun moment. Eu zic că până în Sfântul Ion (n.r. 7 ianuarie 2022) vom avea selecţioner.

Nu am discutat încă cu Pițurcă... Când să vorbim cu el, de Revelion? Am vorbit cu ceilalți trei (n.r. Mutu, Iordănescu și Boloni).

Pe Boloni l-am simțit un om echilibrat, cu un CV impresionant, cu multă experiență în fotbalul european, care trebuie să redescopere fotbalul românesc.

Toți trei, Adi, Edi, Loți, au chef de muncă, au optimism și realism în ceea ce privește situația echipei naționale. Nu e unul mai favorit decât altul" - Mihai Stoichiţă la Digisport.

Oficialul de la Casa Fotbalului a mai spus și cine se află pe lista finală din care va fi ales următorul selecționer al României: Adrian Mutu, Edward Iordănescu, Ladislau Boloni și Victor Piţurcă.

De știut:

  • Până acum, Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu au refuzat oferta de a deveni selecționer al României.

Naționala României va debuta în 2022 cu două meciuri amicale, unul dintre ele având loc pe 29 martie contra Israelului.

Care este componența Comisiei Tehnice de la FRF

  • Mihai Stoichiță - președinte
  • Lucian Burchel, Aurel Țicleanu - vicepreședinți
  • Cristian Dulca, Marin Ion, Ionel Augustin, Miodrag Belodedici, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Ion Geolgău, Mihai Ianovschi, Dumitru Moraru, Florin Bratu, Marcel Răducanu, Massimo Pedrazzini, Lucian Sănmărtean, Jakab Zoltan - membri
  • Marius Niculae, Felix Grigore, Vlad Munteanu, Andrei Vochin - membri fără drept de vot.