Pep Guardiola, tehnicianul celor de la Manchester City, nu vrea disputarea meciurilor din Premier League cu porţile închise din cauza coronavirusului, astfel că, în plină recrudescenţă a cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie, el le recomandă spectatorilor să poarte mască în tribune.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mi-ar plăcea asta (n.r. să se joace fără spectatori), sincer. Nu vă puteţi imagina cât de diferit este să joci cu suporteri. Dar cazurile sunt în creştere în toată lumea, nu doar în Marea Britanie.

Aceşti oameni merg pe stadioane şi îi pot infecta pe alţii pentru că pe stadioane oamenii nu folosesc măşti", a explicat Pep Guardiola, într-o conferinţă de presă, potrivit RMC Sport.

Mai mult, Pep Guardiola vrea purtarea măştii şi în aer liber.

"Ceea ce mă surprinde cel mai mult, când ieşi în stradă, în marile centre comericale şi în locurile unde cumperi cadouri pentru familie, este că nimeni nu poartă mască.

În Spania, va fi o obligaţie, nu doar în anumite locuri, ci şi în exterior. Deci pe stradă trebuie să o porţi. Aşa restaurantele ar putea rămâne deschise, fotbalul ar putea continua", a mai precizat Guardiola.

Trei din cele nouă meciuri programate, duminică, în Premier League, Liverpool - Leeds, Wolverhampton - Watford şi Burnley - Everton, au fost amânate din cauza numărului ridicat de jucători infectaţi.

În total, 13 jocuri au fost amânate până acum, în această lună, transmite News.ro.

Cu toate acestea, responsabilii Premier League au decis ca partidele să continue, refuzând să întrerupă campionatul.