Ultima rundă a Ligii 1 la fotbal din acest an calendaristic, a 6-a a returului, se ține la finalul acestei săptămâni. Etapa cu numărul 21 se mândrește cu un derby pentru play-off, sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 20:30 (Rapid vs FC Botoșani).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ambele iubesc golul și sunt construite pentru atac, așa că așteptăm un festival ofensiv înainte de Crăciun.

Rapid, echipă populară întoarsă cu succes în elită, se contrează cu cea mai bună formație din zona Moldovei, o regiune istorică din care s-au remarcat, în trecut, nume ca Poli Iași, FCM Bacău, Ceahlăul Piatra-Neamț, FC Vaslui, Oțelul Galați (singura care a cucerit titlul de campioană), chiar Foresta Suceava sau FC Onești.

Toate cele mai devreme enumerate agonizează momentan prin diverse ligi inferioare, unele s-au și desființat, doar Botoșaniul a rămas să țină steagul sus în prima divizie. Și o face având un management performant.

Două goluri marcate pe final de meci au decis învingătoarea în meciul-tur, terminat cu scorul 2-0 pentru oaspeți.

Au punctat marocanii Tounes Bnou Marzouk (84) și Saifeddine Alami Bazza (90+2).

Rapid bifa la vremea respectivă încă un joc consecutiv fără gol primit (avea să încaseze primul gol al sezonului abia etapa următoare, cea cu numărul 7, la 1-2 cu CS Universitatea Craiova).

Cu obiectiv evitarea retrogradării, giuleștenii trăiesc visul revenirii pe prima scenă.

Sunt pe locul 6, cu 31 de puncte, privind de jos în sus la adversarii de sâmbătă, cocoțați pe locul 4, cu 33 de puncte.

În runda intermediară, miercuri, Rapid s-a înclinat în fața FCSB-ului, scor 1-3, cu două goluri încasate în prelungiri și cu Junior Morais eliminat din minutul 76 și devenit astfel suspendat pentru acest joc.

Evoluând pe teren propriu, Botoșani a învins-o, tot miercuri, pe Gaz Metan Mediaș, scor 2-1, cu toate golurile marcate după pauză.

Superbet oferă, la rubrica Total Goluri Meci, cota 1.65 pentru pariul 2-4 goluri.

Rapid vs FC Botoșani
Cotă



1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol