Echipe din America de Sud vor juca în Liga Națiunilor începând din 2024. Vicepreședintele UEFA, Zbigniew Boniek, a oficializat apropierea de CONMEBOL într-un interviu acordat vineri ziarului polonez Meczyk, informează L'Equipe.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Începând cu ediția din 2024, Liga Națiunilor va primi în rândurile sale țări sud-americane. UEFA și CONMEBOL "au discutat planuri comune" pentru a-și uni forțele și a face din Liga Națiunilor un turneu intercontinental.

Cele două confederații au înființat un birou comun, cu sediul la Londra, pentru a-și consolida relația și pentru a crea evenimente comune. De exemplu, "Finalissima", meciul dintre Argentina (câștigătoarea Copei America) și Italia (câștigătoarea Euro 2020), va avea loc la 1 iunie.

Înfiinţată în 2018, Liga Naţiunilor reuneşte acum cele 55 de echipe naţionale ale asociaţiilor membre UEFA. Acestea sunt împărţite în patru divizii, care la rândul lor sunt împărţite în mai multe grupe. Cele patru câştigătoare ale grupelor din Divizia A se califică pentru Final Four: primele ediții ale competiției au fost câștigate de Portugalia (2019) și Franţa (2021).