Clubul Academica Clinceni a anunțat, joi, într-un comunicat, că antrenorul Ionuţ Chirilă, care acuză gruparea că nu îl lasă în baza de pregătire, s-a prezentat la poartă însoţit de opt persoane cunoscute din lumea interlopă, a blocat accesul jucătorilor în incintă și a amenințat angajații. Gruparea ilfoveană a precizat că a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca ordinea să fie restabilită, după ce situaţia a degenerat.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În urma materialului video apărut azi în spaţiul public, prin care domnul Ion-Ştefan Chirilă acuză faptul că nu îi este permis accesul în incinta bazei de pregătire, ACS FC Academica Clinceni face următoare precizări.

În urma rezultatelor nesatisfăcătoare înregistrate şi a multor acte de indisciplină Consiliul Director al ACS FC Academica Clinceni a hotărât, de comun acord cu domnul Ion Ştefan Chirilă, ca pentru o perioadă de 15 zile, domnia sa să nu mai ia parte la activitatea sportivă a clubului nostru. În acest interval, Academica Clinceni a numit în funcţia de director tehnic pe domnul Adrian Falub. Acesta a reuşit într-un timp scurt să redreseze situaţia echipei şi să creeze o atmosferă propice pentru performanţă.

Astăzi, 16 decembrie 2021, în jurul orei 11, domnul Ionuţ Ştefan Chirilă s-a prezentat la poarta bazei sportive însoţit de opt persoane cunoscute din lumea interlopă (legitimate şi identificate de poliţie), şi a blocat accesul jucătorilor în incinta complexului sportiv. Situaţia a degenerat, fiind nevoie de intervenţia poliţiei pentru ca ordinea să fie restabilită", se arată în comunicat.

Academica Clinceni a precizat că va face plângere către organele abilitate deoarece "interlopii au ameninţat persoane din conducerea clubului".

"Domnul Ion Ştefan Chirilă este obligat să respecte indicaţiile conducerii clubului, conform contractului de activitate sportivă semnat. Conducerea clubului a stabilit un program de pregătire care i-a fost transmis. El trebuie să pregătească jucătorii seniori şi chiar jucătorii juniori de perspectivă care pot să debuteze în viitorul foarte apropiat în Liga I.

În ceea ce priveşte situaţia preparatorului fizic, Roberto de Filippis, acesta nu s-a mai prezentat la niciun antrenament începând cu data de 1 decembrie 2021. Domnul de Filippis locuieşte în hotelul clubului, la câţiva metri de baza de pregătire, unde beneficiază de cazare şi masă asigurate gratuit. Lipsa dânsului de la şedinţele de antrenament şi jocuri a adus prejudicii echipei. Jucătorii nu au beneficiat în această perioadă de serviciile unui preparator fizic şi astfel au apărut o serie de accidentări", a adăugat clubul din Clinceni.

Reacția lui Ionuț Chirilă

Ionuț Chirilă a dezvăluit că îi va acționa în instanță pe ilfoveni pentru modul cum au ales să onoreze contractul său.

"Față de poziția nesinceră și manipulatoare prezentată de Academica Clinceni, precizez urmatoarele: de când am semnat contractul de antrenor cu AC, nu am fost plătit niciun leu.

Mi-au comunicat verbal și public, înca de la 2 decembrie, că doresc să lucreze cu un alt antrenor și că nu trebuie să mă prezint la club pentru 15 zile, perioada în care vom negocia și semna condițiile încetării pe cale amiabilă a contractului.

Faptul că au angajat un alt antrenor, pe care l-au numit director tehnic, nu schimbă realitatea, chiar reprezentanții clubului declarând public în presă ca au renunțat la serviciile lui Ionuț Chirilă. Negocierea nu a avut loc și accesul mi-a fost interzis la baza de antrenament, când m-am prezentat pentru reluarea activitații după cele 15 zile.

Conducerea clubului nu dorește să îndeplinească obligațiile contractuale și incearcă în prezent să denatureze o realitate evidentă pentru oricine: au denuntat unilateral și abuziv contractul cu Ionuț Chirilă. Voi acționa pe căile legale și sunt dezamăgit să fiu victima unui astfel de abuz" - Ionuț Chirilă, pentru GSP.ro.

Tehnicianul Ionuţ Chirilă a anunţat, joi, că nu a fost lăsat să intre în baza de pregătire a echipei Academica Clinceni, el filmând momentul şi ameninţând cu judecata.

La începutul lunii, primarul localităţii Clinceni, Adrian Budeanu, anunţa că antrenorul Ionuţ Chirilă, care refuză să îşi rezilieze contractul cu Academica, va fi suspendat din motive disciplinare. La 4 decembrie, Chirilă a afirmat că are un document conform căruia poate să nu se prezinte la echipă până în 15 decembrie, când urmau renegocieri, informează News.ro.