Lionel Messi, câştigător de şapte ori al Balonului de Aur, a acordat un amplu interviu pentru France Football, în care a vorbit despre viaţa sa şi ce înseamnă aceste trofee. Argentinianul a recunoscut că există părți negative ale faimei sale, de care ar vrea să scape.

Lionel MessiFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Messi este un mare campion. Și, ca orice mare campion, se bucură de faimă și de dragostea primită din partea fanilor săi. Argentinianul apreciază acest statut, dar recunoaște, de asemenea, că există aspecte ale vieții de vedetă care nu îl încântă prea mult.

"Sunt Lionel Messi de 34 de ani, așa că m-am obișnuit. Sunt mulțumit de tot ce am trăit, chiar dacă uneori trebuie să recunosc că mi-ar plăcea să trec neobservat pentru a mă bucura de familie fără ca oamenii să mă recunoască" - Lionel Messi, pentru France Football.

În timp ce și-a exprimat această dorință, Messi a precizat că nu este în măsură să se plângă, având în vedere toate privilegiile de care beneficiază: "Întotdeauna este plăcut să primești un compliment, un zâmbet sau să ți se ceară o fotografie. M-am obișnuit și pentru mine a devenit ceva normal. Așadar, totul este în regulă".

Antonella Roccuzzo, rol crucial în viața lui Lionel Messi

Pentru a rămâne cu picioarele pe pământ și pentru a se bucura de o viață echilibrată, Messi se bazează pe soția Antonella. El spune că ea joacă un rol vital în viața lui și că, fără prezența ei, poate nu ar fi avut cariera pe care o are.

"Este extrem de importantă în viața mea. Nu doar pentru că este mama copiilor mei, ci și pentru că a fost alături de mine aproape de la începutul carierei mele. Mă cunoaște perfect și știe cum să se comporte cu mine, în funcție de situație. De exemplu, când sunt trist sau când nu reușesc să-mi ating obiectivele. De asemenea, ne bucurăm împreună de numeroasele momente frumoase pe care avem ocazia să le trăim. Ea este o persoană esențială pentru mine, la fel ca și cei trei copii ai mei" - Lionel Messi.

Messi reușește să meargă mai departe și să nu se lase tulburat de supărări datorită rutinei pe care o are.

"Întotdeauna mi-a plăcut rutina, ordinea, atât în viața privată, cât și în cea profesională. Este ceva care mă caracterizează încă de când eram copil. Și cred că m-a ajutat să realizez tot ceea ce am realizat până acum" - Lionel Messi.

Lionel Messi a câștigat pentru a șaptea oară Balonul de Aur (singurul jucător care a reușit această performanță), trofeu decernat luni la Théâtre du Châtelet din Paris. În clasament, argentinianul a fost urmat de polonezul Robert Lewandowski și de italianul Jorginho, în timp ce portughezul Cristiano Ronaldo a ocupat doar locul șase.

Messi a câștigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021.